Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal nie je vždy fér. Sergio Ramos si už dres Španielska neoblečie

Španielsky futbalista Sergio Ramos ukončil vo veku 36 rokov reprezentačnú kariéru. Za národný tím hral naposledy v marci 2021, tréner Luis Enrique ho nezaradil do kádra pre EURO 2020 a ani MS 2022 v Katare.

23.02.2023 20:08
Sergio Ramos Foto: ,
Sergio Ramos v reprezentačnom drese Španielska.
debata

S reprezentáciou sa definitívne rozlúčil po tom, ako mu nový kouč Luis de la Fuente povedal, že s ním nepočíta.

Hoci v uplynulých dvoch rokoch sa v národnom mužstve neobjavil, obranca zažil v drese „La Furie Roja“ oslnivú kariéru.

Ramos bol dôležitou súčasťou tímu pri triumfe Španielska na troch významných podujatiach za sebou – ME 2008, MS 2010 i ME 2012. Nastúpil v 180 reprezen­tačných dueloch, v ktorých strelil 23 gólov.

16. Dejan Lovren Čítajte aj Impozantný bojovník so škvrnou na mene. Lovren končí v reprezentácii

"Nastal čas rozlúčiť sa s národným tímom, milovanou a vzrušujúcou La Rojou. Dnes ráno mi volal súčasný tréner, ktorý mi povedal, že so mnou nepočíta a ani nebude počítať, bez ohľadu na to, na akej úrovni budem hrať, alebo ako budem pokračovať v kariére.

S veľkým zármutkom oznamujem, že je tu koniec cesty, o ktorej som dúfal, že bude dlhšia a že sa skončí s lepšou chuťou v ústach po úspechoch, ktoré sme s našou La Rojou dosiahli," uviedol skúsený stopér vo štvrtkovom liste, ktorý zverejnil na sociálnej sieti.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sergio Ramos (@sergioramos)

Ramos strávil väčšinu klubovej kariéry v Reale Madrid, v súčasnosti pôsobí v Paríži St. Germain. Napriek tomu, že sa zotavil zo zranenia a v PSG si znovu vybudoval formu, Enrique ho do národného tímu viac nezaradil, pripomenula AFP.

V liste vyzdvihol ďalších skúsených hráčov, ktorým sa stále darí, vrátane spoluhráča z PSG Lionela Messiho. Argentínčan na minuloročných MS v Katare priviedol národný tím k titulu vo veku 35 rokov.

Luka Modrič Čítajte aj Ak chceš pokračovať... Modrič dostal od Realu ultimátum, ktoré by zarmútilo celé Chorvátsko

"Byť mladý alebo mladší nie je cnosť ani vada, je to len dočasná charakteristika, ktorá nemusí nevyhnutne súvisieť s výkonom alebo schopnosťami. S obdivom a závisťou sa pozerám na Modriča, Messiho, Pepeho.

Esenciu, tradíciu, hodnoty, zásluhovosť a spravodlivosť vo futbale. U mňa to tak, žiaľ, nebude, pretože futbal nie je vždy fér a futbal nikdy nie je len futbal," uzavrel Ramos.

Futbalové rekordy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Úchvatné rekordy vo futbale. Aké maximá držia...
debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #Sergio Ramos