Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď vidím Lobotku, vždy ma to rozosmeje, vraví taliansky reprezentant. Len jeden hráč bol lepší ako on

Odtiaľto zo Slovenska sa to hádam ani nezdá, ale Stanislav Lobotka je v Taliansku veľký hit. Predovšetkým jeho zásluhou je SSC Neapol na najlepšej ceste získať ligový titul. Po viac ako tridsiatich rokoch a prvýkrát od éry legendárneho Diega Maradonu.

17.02.2023 07:02
Stanislav Lobotka Foto:
Stanislav Lobotka.
debata (6)

Slovenský defenzívny štít patrí medzi obľúbencov bývalého talianskeho reprezentanta, ktorý pravidelne hodnotí výkony hráčov v Serii A, Antonia Cassana.

"V zápase proti Cremonese sme videli objatie, ktoré mu venoval tréner Spalletti, keď ho vystriedal. Po dvoch minútach síce Slovák minul prvý dotyk s loptou, ale potom už nespravil jedinú chybu.

Lobotka má 94 percent úspešných prihrávok, v kariére som videl len jedného, komu sa darilo ešte viac a to ma celkom rozosmieva," povedal niekdajší útočník AS Rím, Realu Madrid, či AC Miláno – kariéru ukončil v roku 2017 vo Verone.

„Bol to Xavi z Barcelony s 97 percentami. V úsudkoch a porovnávaniach som vždy extrémista, tí dvaja z Barcelony sú neporovnateľní, ale som presvedčený, že Lobotka je pre Neapol rovnako dôležitý ako v minulosti Xavi a Iniesta pre Barcu,“ zdôraznil.

Igor Žofčák Čítajte viac Keď sa chlapcov pýtam, čo chcú, každý povie auto. Pritom si nevedia odložiť dve stovky mesačne, vraví ligová legenda

Dvadsaťosemročný Slovák je podľa expertov v tejto sezóne jedným z najdôležitejších hráčov Partenopei a pôsobí ako metronóm v strede poľa, odkiaľ ľahko diktuje tempo a smer hry. Lobotka odohral v tejto sezóne za Neapol takmer každú minútu, v 22 ligových zápasoch bol na ploche 1836 minút.

V rozhovore pre Il Mattino sa Lobotka najskôr vyjadril k porovnaniam medzi sebou a barcelonskými legendami Xavim a Andreasom Iniestom.

„Tieto prirovnania sú krásne a som na ne hrdý. Xavi aj Iniesta sú dva talenty, ktoré som vždy obdivoval aj preto, že rovnako ako ja vždy pôsobili dojmom, že hrajú pre svojich spoluhráčov, že chcú pomôcť tímu k víťazstvám.“

Slovenského stredopoliara sa potom novinári pýtali na súboj o titul, ktorý jeho tím akoby už jednou rukou držal. „Nie je koniec, zostáva odohrať 16 zápasov. Mám dojem, že tí za nami už rozmýšľajú, ako sa dostať do ďalšej Ligy majstrov. Ale možno je to len nádej. V každom prípade by si nikto nemal robiť ilúzie, že by mohlo dôjsť k výpadku našej koncentrácie: nestane sa tak, kým sa to neskončí.“

Victor Osimhen Čítajte viac Neapol s Lobotkom pokračuje v zbieraní triumfov. Inter stráca už 16 bodov

Potom sa Lobotka pristavil aj pri svojom pomalšom štarte v Neapole a vysvetlil, ako sa veci zmenili.

"Na začiatku som mal nejaké fyzické problémy. V skutočnosti mi chýbala sebadôvera. Snažil som sa zlepšiť, ale nebol som konzistentný. A ako sa zlepšiť, ak v hre nemáte priestor?

Čakal som, kým na mňa príde rad a tiež som bojoval o ďalšie šance, pretože som sa nikdy nevzdával. Ale musím povedať, že to bolo zložité obdobie a v tých chvíľach to boli ťažkosti, pretože som nehral, nevedel som nájsť svoj rytmus i duševné zdravie. Nebolo ľahké nájsť správnu cestu. A našiel som to až s príchodom Spallettiho."

Analýza, ktorú nedávno vykonala spoločnosť Opta, naznačuje, že Neapol má teraz 99,46-percentnú šancu na zisk ligového titulu, čím sa Scudetto dostane do hlavného mesta Kampánie prvýkrát od čias Diega Maradonu.

Neapol má pred druhým Interom Miláno náskok 15 bodov.

Stanislav Lobotka

  • narodenie: 29.11.1994 v Tren­číne
  • prezývka: Stenly
  • výška: 170 cm, váha: 64 kg
  • aktuálny tím: SSC Neapol
  • pozícia: stredopoliar – defenzívny záložník
  • číslo na drese: 68
  • prvý veľký klub, kde pôsobil: AS Trenčín (2011 – 2015)
  • prvý zahraničný klub, kde pôsobil: FC Nordsjælland (2015 – 2017)
V zime sa prestupovalo. Kto prišiel a kto odišiel? Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Kto, kde a kam? Na slovenskom futbalovom trhu...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #Antonio Cassano