Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je zachránený, alebo pod ruinami? Klub považuje hviezdu za nezvestnú

Niekdajší stredopoliar anglických futbalových klubov FC Chelsea a Newcastle United Christian Atsu je po pondelňajšom ničivom zemetrasení v Turecku a Sýrii naďalej nezvestný.

09.02.2023 17:56
Christian Atsu Foto:
Christian Atsu reprezentoval Ghanu v 65. medzinárodných zápasoch.
debata

Vo štvrtok to uviedol hráčov zamestnávateľ aj jeho agent, hoci predchádzajúce správy tvrdili, že sa ho podarilo zachrániť z trosiek zrútenej budovy a previezť do nemocnice.

Tridsaťjedenročný Ghančan pôsobí v tureckom tíme Hatayspor. Zástupca šéfa klubu Aydin Toksöz pre tureckú tlačovú agentúru Anadolu však povedal, že stále nevedia, kde sa Atsu nachádza. Rovnako nezvestný je aj športový riaditeľ klubu Taner Savut.

Saudi Spanish Super Cup Čítajte viac Vlk, ktorý sa prezliekol za babičku. V Európe ožíva projekt Superligy

Hatayspor a Ghanská futbalová asociácia v utorok oznámili, že Atsu bol v pondelok večer zachránený spod trosiek zničenej budovy a prevezený na ošetrenie do zdravotníckeho zariadenia.

Toksöz však povedal, že Hatayspor momentálne „nie je schopný potvrdiť túto informáciu“. „Nepodarilo sa nám spojiť s Atsuom ani Tanerom Savutom,“ vyhlásil.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss o slovenských posilách: Ak idú do Poľska, vypýtajú si o polovicu menej

Atsu pôsobí v Hatayspore od vlaňajška po tom, ako ukončil angažmán v saudskoarabskom klube Al Raed. Okrem spomenutých klubov v minulosti hrával aj za portugalské tímy FC Porto a Rio Ave, ďalšie anglické mužstvá Everton a Bournemouth či španielsku Málagu. Za reprezentačný tím Ghany nastúpil v 65 dueloch, v ktorých zaznamenal deväť presných zásahov. Zahral si na MS 2014 v Brazílii.

Podľa najnovších správ pri zemetrasení s magnitúdom 7,8 prišlo o život viac ako 17 000 ľudí. Otrasy spôsobili zrútenie tisícok budov vo viacerých mestách od sýrskeho Aleppa a Hamá po turecký Diyarbakir viac ako 330 kilometrov na severovýchod.

Sexi priateľka najdrahšieho hráča Premier League Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Priateľka novej posily Chelsea Enza Fernandeza,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Christian Atsu #zemetrasenie v Turecku a Sýrii