Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý úder pre stroj na míňanie peňazí. Man City dobieha éra rozhadzovania

Už niekoľko rokov poukazovali konkurenčné európske kluby na porušovanie pravidiel finančnej fair-play v prípade Manchestru City a Paríža St. Germain. Prvý menovaný klub sa kvôli tomu môže ocitnúť vo veľkých problémoch.

06.02.2023 20:40
Britain Soccer Premier League Foto: ,
Správy o porušovaní finančných pravidiel určite nepridajú na pohode tímu trénera Pepa Guardiolu.
debata

Vedenie anglickej futbalovej Premier League začalo vyšetrovať Manchester City pre podozrenie z porušenia finančných pravidiel. Úradujúci majster čelí obvineniu, že v rokoch 2009 až 2018 neposkytol kompletné údaje z účtovníctva a nesplnil podmienky finančnej fair play.

V súvislosti s veľkými výdavkami na prestupy futbalistov a ich platy nenájdete na svete klub, ktorý by na tieto položky vynaložil v posledných rokoch viac, ako Manchester City.

Pep Guardiola Čítajte viac Guardiola šiel puknúť od jedu: Ale vieme, kde sme hrali, všakže?

Podľa denníka Marca bola na rozdiel od iných veľkoklubov ekonomika anglického majstra imúnna aj voči pandémii koronavírusu. A zatiaľ čo si ostatní museli uťahovať opasky, u „cityzens“ sa nič nedialo. Petrodoláre mali tiecť rovnako, ako predtým.

Marca zverejnila zaujímavú štatistiku, podľa ktorej dosiahol rozdiel medzi nákladmi a výdavkami Manchestru City od sezóny 2011/12 –1 046 miliónov eur. Druhý v tomto nelichotivom rebríčku míňania skončil Paríž St. Germain (-988 miliónov), tretí Juventus Turín (-553 miliónov).

750253246 Čítajte viac Tešíme sa s Milanom! Škriniarova sága pripravila slovenské kluby o státisíce

V britských médiách sa objavili informácie, že v prípade potrestania môže hroziť Manchestru City odobratie bodov v aktuálnej sezóne, spomína sa dokonca aj možné odobratie majstrovských titulov vo vyšetrovaných ro­kov.

Od roku 2012 dokázal klub vybojovať šesť majstrovských titulov v Premier League, z toho tri vo vyšetrovanom období.

Futbalové hviezdy. Ako budú vyzerať na dôchodku? Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Ako budú vyzerať hviezdy svetového futbalu na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #finančná fair play