Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český futbalista o zemetrasení: Praskali múry, 30 šialených sekúnd

Jedným zo svedkov ničivého zemetrasenia v Turecku bol aj český obranca a futbalista tímu Gaziantep FK Matěj Hanousek. Podrobnosti o chvíľach hrôzy opísal pre iSport.cz.

06.02.2023 19:15
Matej Hanousek Foto:
Matěj Hanousek (vpravo) je v Turecku na hosťovaní z pražskej Sparty.
debata

Hanousek je v Turecku na hosťovaní z pražskej Sparty. Mesto u rieky Eufrat sa po ničivom zemetrasení stalo miestom chaosu a budov v ruinách.

„Manželka je tehotná, bola desať dní v Prahe na kontrole. Večer som pre ňu aj pre syna išiel na letisko. O desiatej večer sme ho uložili a o pol piatej nás to prebudilo,“ uviedol Hanousek.

Christian Atsu. Čítajte viac Hodiny bol uväznený v ruinách. Futbalová hviezda prežila zemetrasenie

Zažíval pocity, ktoré by už nikdy v živote nechcel zažiť. „Praskali múry. Bolo to šialených 30 sekúnd. Prirovnal by som to k obrovskej turbulencii v lietadle,“ skonštatoval. No za pár hodín, okolo poludnia, prišlo aj druhé zemetrasenie.

„Bývame vo výškovej budove, ktorá má 28 poschodí a evakuácia z nej je takmer nemožná. Preto nás s rodinami ďalších šiestich hráčov odviezli do vily,“ priblížil Hanousek.

Collage Maker-05-Feb-2023-02.28-PM Čítajte viac Vtáčí trus, čašníci aj svaly bez kože. Najohavnejšie dresy v histórii

V prípade druhých otrasov opustili obydlie a klub všetkých naložil do autobusu. „To je vo voľnom teréne to najbezpečnejšie miesto.“

Na otázku, či bol jeho letný odchod na hosťovanie do Turecka dobrým nápadom odpovedal s nadhľadom: „Asi tak pätnásť sekúnd som myslel na to, čo všetko by sa nám mohlo stať. Ale neľutujem toho, že som v Turecku. Aj toto prináša život,“ dodal z južného Turecka futbalový obranca.

Najškaredšie dresy na futbalových trávnikoch Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nemceko - reprezentačný dres z MS 1994...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie v Turecku a Sýrii #Gaziantep FK #Matej Hanousek