Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hodiny bol uväznený v ruinách. Futbalová hviezda prežila zemetrasenie

Ničivé zemetrasenie v Turecku zasiahlo aj športový svet. Britské médiá popoludní informovali, že medzi nezvestnými bol v dôsledku tragédie aj 65-násobný reprezentant Ghany a hráč Hataysporu Christian Atsu.

06.02.2023 14:10 , aktualizované: 21:36
Christian Atsu. Foto:
Christian Atsu.
debata

V pondelok pred úsvitom zasiahlo Turecko a Sýriu niekoľko silných zemetrasení. Najsilnejšie malo hodnotu 7,8 stupňa. Pri tragédii zahynulo viac ako 3000 ľudí, viac ako 10-tisíc bolo zranených a stovky budov sa zrútili.

Atsu sa stal hráčom tureckého Hataysporu v lete 2022 a prvého gólu v novom pôsobisku sa dočkal len deň pred hroznou katastrofou. Svojmu tímu pomohol k víťazstvu nad Kasimpasom 1:0. Takto oslavovali spoluhráči Atsuov zásah:

"Dôležité víťazstvo pre náš tím. Som šťastný, že som na zozname strelcov,“ napísal hráč ešte po zápase na Twitteri. A jeho víťazný gól stál naozaj zato:

V pondelok večer sa začali objavovať povzbudivé správy, že Atsua zachránili z trosiek spadnutej budovy. The Mail uviedol, že ho našli živého. Údajne má ťažkosti s dýchaním a zranenú pravú nohu a bol prevezený do nemocnice.

Atsu bol niekoľko rokov spoluhráčom slovenskej reprezentačnej jednotky Martina Dúbravku v Newcastli United. Na britské ostrovy odišiel pred desiatimi rokmi, keď za neho Chelsea zaplatili tri milióny eur. V roku 2017 odišiel do Newcastlu za sedem a pol milióna eur.

Podľa informácií z Turecka bol pod ruinami uväznený aj manažér Hataysporu Taner Savut, po ktorom naďalej pátrajú záchranárske tímy.

Najškaredšie dresy na futbalových trávnikoch Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nemceko - reprezentačný dres z MS 1994...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #Premier League #Christian Atsu