Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčší klamár a herec histórie? Verím, že Škriniar taký nie je, vraví známy taliansky novinár

Roky bol miestnym miláčikom. Teraz, keď sa rozhodol odísť, je za darebáka. Milan Škriniar zažíva v Interi Miláno najťažšie obdobie kariéry. V lete prestúpi do Paríža a v Taliansku mu zrazu nevedia prísť na meno.

03.02.2023 07:00
Milan Škriniar Foto:
Nima Tavallaey sleduje kariéru Milana Škriniara veľmi podrobne.
debata (3)

„Vzťah medzi ním a klubovou hierarchiou je momentálne napätý, všetci si musia sadnúť, vyčistiť vzduch a odložiť egá,“ vraví taliansky futbalový expert a šéfredaktor portálu sempreinter.com Nima Tavallaey.

Prekvapilo vás, ako sa situácia okolo Škriniara vyvinula?

Nebudem zatĺkať – som veľmi prekvapený. Vôbec som nečakal, že vzťah Škriniar – Inter sa môže skončiť aj takto. Veď hovoríme o hráčovi, ktorý nedávno tvrdil, že sa chce stať v Interi tým, čím bol Marek Hamšík v Neapole. O hráčovi, ktorý pred niekoľkými rokmi prepustil agenta, aby predĺžil zmluvu s Interom, pretože mal pocit, že brzdí rokovania. Keď sa Škriniara pred pár mesiacmi pýtali na rozhovory o možnom predĺžení zmluvy, odpovedal, že „fanúšikovia ma po všetkých tých rokoch predsa poznajú“.

Ak teda nie je Milan Škriniar najväčším klamárom a hercom v histórii – čo si myslím, že nie je – potom sa niečo vo vzťahu medzi ním, riaditeľmi a majiteľmi Interu zhoršilo. Dúfam, že Milan čoskoro rozpovie celý príbeh.

Koho je to vina?

Je to pomerne zložitá situácia a mnohé veci sa neustále vyvíjali. Nikdy k tomu nemalo dôjsť. Je to predovšetkým maslo na hlave Interu – zmluvu so Škriniarom mal predĺžiť okamžite po tom, ako sa dohol s Brozovičom na jeseň 2021. Z nejakého dôvodu, možno finančného, to neurobil. Alebo za tým bola obyčajná arogancia. Namiesto toho sa Inter vlani rozhodol rokovať o Škriniarovom prestupe do Paríža, čím v podstate umožnil Francúzom jednať o podmienkach s jeho agentom.

Milan Škriniar Čítajte viac Kto chce psa biť... Strata kapitánskej pásky je najmenej, Škriniar by viac nemal sledovať médiá

Čo to znamená?

Azda aj to, že Škriniar dostal informácie o tom, koľko by v Paríži mohol zarábať. Pochopiteľne, Inter sa k podobným sumám nemá šancu dostať a dobre to vie. Taliansky tím jednoducho prehral. Bol arogantný, lebo ak raz od niekoho očakával lojalitu, mal ju tiež prejaviť. Škriniar mu bol dlho verný, zatiaľ čo klub nechal svojho kapitána čakať na predĺženie kontraktu iba osem mesiacov pred jeho vypršaním. Zobudil sa až v novembri 2022, keď prišiel s formálnou ponukou. To nie je príliš lojálne správanie. Vzťah sa pokazil.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar