Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veľký sumár prestupov: Anglicko a tí ostatní, nožnice sa otvárajú

Kluby anglickej Premier League minuli túto zimu na prestupy viac ako všetky tímy v Španielsku, Nemecku, Francúzsku a Taliansku dokopy.

01.02.2023 22:15
Enzo Fernandez Foto:
Najdrahší futbalista prestupovej zimy. Enza Fernandeza kúpila Chelsea za 121 miliónov eur.
debata (1)

Sumár vynaložených peňazí na nové posily v top piatich európskych ligách dokazuje, že nožnice medzi anglickou Premier League a zvyškom Európy sa naďalej otvárajú.

Mužstvá z najbohatšej ligovej súťaže sveta minuli na nových futbalistov celkovo 829 miliónov eur, z toho len londýnska Chelsea investovala 320 miliónov.

Michele Padovano a Angelo di Livio Čítajte viac Mal pašovať drogy, verdikt po 17 rokoch. Víťaza Ligy majstrov oslobodili

Zimné prestupové obdobie ukázalo trend, ktorý bol badateľný aj v predchádzajúcich rokoch. Tým je narastajúci rozdiel medzi anglickou Premier League a zvyškom Európy.

Napríklad kluby Serie A minuli túto zimu len 31 miliónov eur, čo je najmenej peňazí, ktoré kluby vynaložili na posily v januári za posledných 17 rokov.

valucervantes 1640472768 1 Čítajte viac Chcela byť učiteľkou, stala sa matkou. Kráska po boku majstra sveta

Kým príchod argentínskeho reprezentanta Enza Fernandeza do Chelsea vyšiel londýnsky klub na 121 miliónov, v Taliansku zaplatili za najdrahšieho hráča 16 miliónov. Išlo o srbského reprezentanta Ivana Iliča, ktorý odišiel z Verony a stal sa hráčom FC Turín.

K 829 miliónom eur investovaným anglickými klubmi sa najbližšie priblížili tímy z Francúzska (133 miliónov), nasledovali kluby z nemeckej Bundesligy (67 miliónov) a talianskej Serie A (31 miliónov).

Najdrahšie prestupy zimy v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
13. João Gomes - Brazília
Odkiaľ/Kam: Flamengo...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #prestupy #zimný prestupový termín