Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doplatí Ronaldo na škandál Juventusu? Hrozí mu dištanc

Portugalský futbalista Cristiano Ronalto môže byť potrestaný ak sa ukáže, že sa podieľal na škandále Juventusu Turín. Taliansky klub už za čudné praktiky z posledných rokov pyká.

27.01.2023 11:45
ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo v drese Juventusu Turín.
debata

Talianska futbalová federácia (FIGC) vyhovela pred pár dňami žiadosti prokurátorov a odobrala Juventusu 15 bodov pre podozrenie z finančných machinácií.

Tie sa okrem iného týkali manipulácie s hodnotou futbalistov, pričom opakovane boli na papieri vykazované vyššie prestupové či mzdové náklady, ako boli reálne.

Vladimír Weiss Čítajte viac Baran! Brankár Slovana zle rozohral, tréner Weiss ho vôbec nešetril

Podľa informácií talianskych médií sa škandál nekončí len pri Juventuse, ale odobratie bodov hrozí dokonca aj Neapolu, AS Rím či AC Miláno. Zasiahnuť však môže aj 23 bývalých či súčasných hráčov Juventusu, ktorých vyšetrujú zo spolupáchateľstva na tomto konaní.

Na zozname má byť aj Ronaldo, ktorý pôsobil v Turíne v rokoch 2018 až 2021. V jeho prípade je problémom aj skutočnosť, že okrem štandardnej zmluvy bolo medzi ním a Juventusom podpísaných aj niekoľko dodatočných dohôd. Zväčša išlo o výkonnostné prémie, ktoré podľa talianskych médií vedenie riadne nezaúčtovalo.

SR Bratislava futbal FL 2. kolo Hrnčár Slovan BAX Čítajte viac Titul? Slovan svoj náskok ešte zvýši a vyhrá, vraví odídenec Hrnčár

Ak sa potvrdí, že Ronaldov manažér – alebo on sám, o takomto konaní vedeli, hrozí mu jednomesačný dištanc. A rovnako aj ďalším 22 futbalistom, ktorí v prípade vystupujú.

Okrem odpočtu bodov zasiahlo rozhodnutie aj vedenie Juventusu. Dlhoročný prezident klubu Andrea Agnelli dostal zákaz pôsobenia vo futbale na dva roky, viceprezident Pavel Nedvěd dištanc na osem mesiacov.

Platy futbalistov Paríž St. Germain + Škriniar Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1. Kylian Mbappé - 72 000 000 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo