Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šikovný podnikateľ. Piqué zarobil na Superpohári viac ako Barca a Real

V súboji o Superpohár sa vo väčšine krajín stretnú víťazi ligy a pohára ešte pred úvodným kolom súťaží. Ale spoločnosť Kosmos, kde je šéfom a majiteľom bývalý španielsky reprezentant Gerard Piqué, pomohla sprostredkovať dohodu s novým formátom súťaže.

16.01.2023 21:45
Gerard Piqué. Foto: ,
Gerard Piqué sa rozlúčil s futbalovou kariérou začiatkom novembra 2022.
debata

Od januára 2020 sa v španielskom Superpohári stretávajú štyri kluby a tri posledné ročníky sa odohrali v Saudskej Arábii. Dohoda firmy Kosmos s prezidentom Španielskej futbalovej federácie znela na šesť rokov a kľúčovú úlohu pri uzatváraní kontraktu zohral práve Piqué.

Podľa portálu sport.es zaplatila Saudská Arábia za tohtoročnú edíciu miniturnaja, ktorý ovládla Barcelona po finálovom triumfe nad Realom Madrid 3:1, 40 miliónov eur. Real Betis si odniesol 750-tisíc eur, Valencia 1,7 milióna a obaja finalisti po 2,8 milióna eur.

695328790 Čítajte viac Stál 60 miliónov eur. Liverpool sa zbavuje štvrtej najdrahšej posily

A čo Piquého firma Kosmos? Tá mala získať províziu 4 milióny eur a zvyšok putoval do pokladnice španielskej federácie. Piqué sa dostal do pozornosti médií minulý rok po tom, ako unikli nahrávky jeho rozhovorov so šéfom federácie ohľadom Superpohára.

„Všetko, čo sme urobili, je legálne. Odmietam, že by išlo o konflikt záujmov. Nemám čo skrývať,“ uviedol vtedy Piqué. Konflikt záujmov už ho teraz nemusí trápiť, nakoľko bývalý reprezentant Španielska odišiel do futbalového dôchodku.

Top 10 najhorších útočníkov Realu Madrid Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Antonio Cassano (2006-2008)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #Španielsky superpohár