Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ide o zdravie hráčov. FIFA bude čeliť arbitrážnemu súdu za MS klubov

Vedenie najvyššej španielskej futbalovej súťaže napadlo na Športovom arbitrážnom súde (CAS) vo švajčiarskom Lausanne plány Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) usporiadať majstrovstvá sveta klubov v rozšírenom formáte s 32 účastníkmi.

16.01.2023 17:14
Šéf La Ligy Javier Tebas. Foto:
Šéf La Ligy Javier Tebas.
debata

O najnovších plánoch predstaviteľov La Ligy informoval web španielskeho denníka AS. La Liga už v decembri uviedla, že vízia majstrovstiev sveta klubov, na ktorých by od roku 2025 podľa prezidenta FIFA Gianniho Infantina malo štartovať 32 klubov, poškodzuje „futbalový ekosystém“.

Podľa vedenia La Ligy bolo toto rozhodnutie urobené jednostranne, navyše neberie do úvahy futbalový kalendár.

„FIFA berie do úvahy len malú skupinu klubov a hráčov, no v profesionálnom futbale existuje mnoho profesionálnych líg, tisíce klubov a hráčov, ktorí sa nezúčastňujú na týchto medzinárodných súťažiach. Zdá sa, že FIFA na to zabudla a myslí len na niekoľkých, pričom nevie, aký to bude mať dopad na všetkých v profesionálnom futbale,“ uviedla vtedy La Liga vo vyhlásení.

Mychajlo Mudryk Čítajte viac Štedrý majiteľ Šachtaru. Milióny z megaprestupu daruje obetiam vojny

Rozšírenie MS klubov spochybnila aj globálna hráčska asociácia FIFPRO. Argumentovala tým, že to bude škodlivé pre zdravie hráčov. Organizácia zastupujúca profesionálne asociácie futbalových líg World Leagues Forum predtým vyjadrila podobné sťažnosti na to, že s nimi FIFA pred oznámením nekonzultovala plány za zmenu formátu MS klubov.

V podaní FIFA to nie je jediná „revolučná“ zmena. Už pred niekoľkými rokmi rozhodla o tom, že na majstrovstvách sveta v roku 2026 sa zúčastní 48 reprezentačných mužstiev namiesto doterajšieho počtu 32 tímov.

Top 10 najhorších útočníkov Realu Madrid Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Antonio Cassano (2006-2008)
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gianni Infantino #la liga #Medzinárodná futbalová federácia FIFA