Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetkých si vás kúpime. Mlsní Saudi chystajú rialy na Messiho

Jedného už majú a teraz sa chystajú aj na druhého. Po Cristianovi Ronaldovi by mohol zamieriť na Arabský polostrov aj Lionel Messi. Tomu totiž v Paríži vyprší na konci sezóny kontrakt a zatiaľ sa nevie, či s tímom Ligue 1 uzavrie novú zmluvu.

13.01.2023 12:10
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo Foto:
Saudi chcú mať oboch. Ronalda aj Messiho.
debata (1)

Futbalová médiá však píšu, že rodákovi z Rosaria údajne ponúkne saudskoarabský klub Al Hilal 245 miliónov libier ročne, čo z neho urobí najlepšie zarábajúceho športovca v histórii.

Táto správa prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo sa na Blízky východ presťahoval Ronaldo, aby sa pripojil k tímu Al Nassr. Mimochodom, je to najväčší rival Al Hilal.

Messiho zmluva s Parížom Saint-Germain vyprší na konci sezóny a v Parku princov ešte nepodpísal novú zmluvu. V zákulisí sa síce špekuluje, že ikonická postava už ústne súhlasila so zotrvaním v Ligue 1, ktovie, či je to však pravda, keďže iné kluby sa ho aj naďalej snažia zlanáriť.

Záujem má Inter Miami a Messi už predtým viedol s jeho zástupcami rozhovory. Al Hilal sa však tiež ukazuje pre sedemnásobného víťaza Zlatej lopty ako potenciálna destinácia.

Cristiano Ronaldo, Filip Kiss Čítajte viac Ronaldo sa bude musieť prispôsobiť, vraví Slovák, ktorý hral v Saudskej Arábii

Podľa denníka Mundo Deportivo je saudskoarabská strana Pro League ochotná ponúknuť Messimu oku lahodiacu zmluvu. Ak je to pravda, závidieť bude aj Ronaldo, ktorý v Al Nassr zarobí za rok 173 miliónov libier.

Bývalá hviezda Barcelony už nejaké tie kontakty v Saudskej Arábii má, keďže sa minulý rok stala veľvyslancom v tamojšom turistickom združení.

Messi sa stal najlepším hráčom na nedávnych MS, kde doviedol Argentínu k tretiemu titulu. Tvorca hry strelil dovedna sedem gólov a pridal tri asistencie. Je evidentné, že celkový úspech Argentíny na turnaji priviedol mnohých k presvedčeniu, že rok 2022 bol rokom, kedy Messi zapísal svoje meno do historických kníh ako ten najväčší hráč všetkých čias..

Prestup do menej konkurencieschopnej ligy bez európskej Ligy majstrov teda nemusí byť pre Messiho atraktívnou vyhliadkou, keďže PSG má vďaka svojmu senzačnému kádru šancu bojovať na európskej scéne.

Achraf Hakimi, Kylian Mbappé Čítajte viac Kým Messiho vítali v Paríži, Mbappé si užíval New York. Už sú spolu

Bývalý tréner Anglicka Sven-Goran Eriksson je presvedčený, že ak by sa Messi rozhodol opustiť PSG, potom by mal problém odmietnuť ponuku Manchestru City. Pre portál OLGB slávny Švéd povedal:

„Prial som si, aby Argentína vyhrala majstrovstvá sveta len kvôli Lionelovi Messimu. Zaslúžil si to. Neviem, čo s ním bude, ale ak bude pokračovať tak, ako na šampionáte, potom je stále jedným z najlepších.“

„Pep Guardiola pozná Lionela Messiho veľmi dobre, takže si neviem predstaviť, že by tomuto prestupu povedal nie. Bolo by pre neho skvelé hrať v Premier League, najmä s Erlingom Haalandom pred sebou, ale netuším, či sa tak napokon stane,“ dodal Eriksson.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo v Al Nassr je súčasť sprisahania, píše známy web. Vybavovali si Arabi účty?
Kráľovský apartmán Cristiana Ronalda v Rijáde Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Portugalská hviezda je ubytovaná v hoteli Four...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi #Al Nassr #Al Hilal