Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo v Al Nassr je súčasť sprisahania, píše známy web. Vybavovali si Arabi účty?

Saudskoarabský futbalový klub Al Nassr podpísal zmluvu s Cristianom Ronaldom ako súčasť sprisahania a "konečnej pomsty" proti svojmu veľkému rivalovi. Za všetko vraj môže konkurenčný Al Hilal, ktorý tiež pôsobí v Rijáde.

11.01.2023 20:40
Cristiano Ronaldo Foto:
Cristiano Ronaldo na prvom tréningu Al Nassr.
debata

Ronaldo podpísal s Al Nassrom kontrakt na takmer 200 miliónov eur za sezónu po tom, čo bol po vzájomnej dohode ukončil zmluvu s Manchestrom United.

Na realizácii novej dohody sa podieľali Visit Saudi, turistický výbor kráľovstva a spoločnosť Saudi Media Company (SMC).

Podrobná správa renomovaného portálu The Athletic uvádza, že v skutočnosti to bol konkurenčný Al Hilal, kto mal záujem podpísať reprezentanta Portugalska. Je vraj dobre zdokumentované, že práve tento klub mu v lete predložil ponuku ako prvý zo Saudskej Arábie.

Cristiano Ronaldo, Filip Kiss Čítajte viac Ronaldo sa bude musieť prispôsobiť, vraví Slovák, ktorý hral v Saudskej Arábii

Najúspešnejší klub v krajine – Al Hilal – vyhral domácu Pro League tri roky po sebe a v roku 2021 ovládol tiež ázijskú Ligu majstrov. Ronalda však nemohol získať.

S financiami to nesúviselo, tých mal aj Al Hilal viac ako dosť. Slávny arabský klub však dostal zákaz prestupov po tom, ako jeden z jeho hráčov, stredopoliar Mohamed Kanno, podpísal s klubom novú zmluvu napriek tomu, že predtým súhlasil s tým, že sa pripojí k rijádskemu rivalovi Al Nassr.

Al Hilal sa síce voči trest odvolal, ale nič mu to nebolo platné. V tej chvíli po 37-ročnom Ronaldovi vyštartoval Al Nassr.

Kráľovský apartmán Cristiana Ronalda v Rijáde Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Portugalská hviezda je ubytovaná v hoteli Four...

Ak by aj nič iné, tento klub už na svojich sociálnych kanáloch zaznamenali obrovský rast bez toho, aby Ronaldo čo i len kopol do lopty – počet jeho sledovateľov na Instagrame vzrástol z 860 000 na 11 miliónov.

Iróniou však je, že Ronaldov debut v Saudskej Arábii bude súčasťou akéhosi mixu Al Hilalu a Al Nassru. Zmiešaný tím, ktorého súčasťou bude aj Ronaldo, odohrá zápas proti Lionelovi Messimu v PSG. Bude to exhibičný duel na štadióne kráľa Fahda v Rijáde 19. januára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Al Nassr