Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bizarný problém Kamerunu. Hľadá mladých, vypadlo mu 32 futbalistov

Reprezentačný tréner Kamerunu do 17 rokov zháňa na poslednú chvíľu futbalistov na blížiacu sa kvalifikáciu na africký šampionát. Desiatky hráčov mu z nominácie vypadli, pretože neuspeli v teste veku.

06.01.2023 16:15
Samuel Eto´o. Foto:
Prezident futbalového zväzu Kamerunu Samuel Eto´o.
debata

Jednoducho povedané, mladíci sú starší, ako oficiálne uvádzajú pri príchode do národného tímu. Súčasné problémy sú dôsledkom krokov prezidenta zväzu a bývalého špičkového útočníka Samuela Eto'o, ktorý sa pustil do boja proti falšovaniu dátumov narodenia.

V priebehu prípravy na kvalifikačné stretnutia už z tímu vypadlo 32 mladých futbalistov. Podvod s dátumom narodenia odhalil sken zápästia a meranie rastu kostí.

Andrej Kančelskis. Čítajte viac Ruská legenda o korupcii na MS 2018: Kúpili sme si všetky zápasy

Tréner kamerunskej sedemnástky Jean-Pierre Fiala si kvôli tomu na začiatku januára vyškrtol zo zoznamu najskôr 21 zverencov. Povolal za nich náhradníkov a podľa informácii BBC Sport Africka vypadlo ďalších jedenásť.

Testy na určenie veku nariadil samotný Eto'o, ktorý sa stal šéfom zväzu v decembri 2021. „Táto akcia je výsledkom prísnych nariadení prezidenta asociácie, aby bolo definitívne ukončené manipulovanie s osobnými dokumentami," píše sa v oficiálnom vyhlásení zväzu.

05 Vialli Čítajte viac Prehral boj s rakovinou. Takto si zapamätáme slávneho Vialliho

Kamerun sa musel vyrovnať s problémom falšovania rodných listov už v rokoch 2009 a 2017 – zakaždým išlo o kategóriu do 17 rokov.

Najznámejším podvodníkom krajiny je zrejme kamerunský reprezentant Tobie Mimboe, ktorý falšoval dokumenty hneď trikrát. Postupne sa narodil v roku 1964, 1974 a 1970. Podobné problémy v minulosti postihli aj federácie v Guinei či Nigérii.

Futbalové hviezdy, ktoré nehrajú za krajinu pôvodu Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Alphonso Davies - Kanada, Bayern Mníchov
Na...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Africký pohár #kamerunská futbalová reprezentácia