Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliansky futbal v slzách. Zomrel bývalý reprezentant Vialli

Vo veku 58 rokov zomrel v piatok bývalý taliansky futbalista Gianluca Vialli, ktorý podľahol rakovine pankreasu.

06.01.2023 11:15
746371390 Foto:
Gianluca Vialli.
debata (33)

Chorobu mu diagnostikovali v apríli 2017 a hoci ju úspešne prekonal, v roku 2021 sa mu vrátila. Informovala o tom agentúra AFP.

Vialli bol 59-násobný reprezentant, za „squadru azzurra“ nastrieľal 16 gólov. Na klubovej úrovni sa zviditeľnil pôsobeniami v Sampdorii Janov, Juventuse Turín a Chelsea Londýn. Neskôr ako tréner viedol „The Blues“ a krátko aj Watford.

Pamätné okamihy kariéry Gianlucu Vialliho Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Gianluca Vialli zomrel 6. januára 2023 vo veku...

Na EURO 2020 pomohol k zisku titulu ako asistent reprezentačného trénera Roberta Manciniho, s ktorým v minulosti hrával za Sampdoriu i národný tím.

Talianska futbalová federácia v príspevku na sociálnej sieti vyzdvihla Vialliho ľudské kvality. Oznámila tiež, že tento víkend sa bude pred zápasmi v Serii A konať minúta ticha, aby si futbalisti a fanúšikovia uctili pamiatku bývalého útočníka.

Prezident talianskej futbalovej federácie Gabriele Gravina zdôraznil, aký vplyv mal Vialli na ľudí okolo seba. „Som hlboko zarmútený, do poslednej chvíle som dúfal, že dokáže urobiť ďalší zázrak, no upokojuje ma istota, že na to, čo urobil pre taliansky futbal a reprezentačný dres, sa nikdy nezabudne."

Najlepší obrancovia vo svetovom futbale Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
25. Andreas Christensen - FC Barcelona
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #talianska futbalová reprezentácia #Gianluca Vialli