Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská legenda o korupcii na MS 2018: Kúpili sme si všetky zápasy

Bývalý sovietsky a ruský futbalový reprezentant Andrej Kančelskis vyvolal rozruch spoveďou o korupčných praktikách v ruskom futbale. Otvorene o nich rozprával pre Match TV.

06.01.2023 14:30
Andrej Kančelskis. Foto:
Andrej Kančelskis začiatkom 90. rokov v drese Manchestru United.
debata (46)

Kančelskis, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil v Dyname Kyjev, Šachtari Doneck, Manchestru United či Evertone sa domnieva, že Rusko si na domácich MS 2018 kúpilo takmer všetky zápasy.

Na otázku o práci vtedajšieho trénera Ruska Stanislava Čerčesova, ktorý doviedol reprezentáciu až do štvrťfinále MS uviedol: „Prečo by som mu mal gratulovať? Že sme si kúpili zápasy? Áno, kúpili sme všetky súboje až do štvrťfinále s Chorvátskom,“ skonštatoval Kančelskis.

05 Vialli Čítajte viac Prehral boj s rakovinou. Takto si zapamätáme slávneho Vialliho

Podľa neho urobili jeho krajania presne to isté, ako Južná Kórea na šampionáte v roku 2002. „Verdikty rozhodcov vtedy ‚zabili‘ Talianov.“ Exreprezentant si spomenul aj na osemfinálový duel Ruska proti Španielsku, v ktorom domáci výber uspel po penaltovom rozstrele.

„Španielsko hralo nepochopiteľne zle. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo bol tréner Španielska na druhý deň odvolaný? Verte mi, skutočná pravda ešte vyjde najavo,“ uviedol Kančelskis.

Lionel Messi Čítajte viac Messi zničil Ronalda na sieti. Koľko zarobil na príspevkoch po Katare?

Priznal aj pokus o kúpenie zápasu v čase, keď pôsobil ako generálny riaditeľ druholigového klubu z Novotroicku. Mal prísť od predstaviteľov Kubaňu Krasnodar v čase, keď sa klub v roku 2008 pokúšal o postup do najvyššej súťaže.

„Povedal som im: Chlapci, ja nehrám tieto hry a nebudem ich hrať. Ponúkli 500-tisíc dolárov,“ skonštatoval funkcionár, ktorý naposledy v ruskom futbale pôsobil v roku 2016.

Najlepší obrancovia vo svetovom futbale Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
25. Andreas Christensen - FC Barcelona
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kančelskis #futbalová korupcia #MS v Rusku 2018