Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo nemusel hrať za šejka. Hory-doly mu núkali i podpriemerní Američania

Cristiano Ronaldo sa v piatok pripojil k saudskoarabskému futbalovému tímu Al-Nassr.

31.12.2022 10:32
Cristiano Ronaldo Foto:
Cristiano Ronaldo bude hrať v Saudskej Arábii.
debata (2)

Aj keď niektoré svetové médiá uviedli, že to bola jediná ponuka, ktorú mal na stole, ukazuje sa, že to nie je pravda. Portugalčana údajne dlhodobo kontaktoval jeden americký klub.

Cristiano Ronaldo podpísal s Al-Nassr veľmi lukratívnu zmluvu. Na jej základe zarobí za 2,5 roka pol miliardy eur. Po jeho odchode z Manchestru United totiž nedostal žiadny konkrétny návrh z Európy, veľký záujem však prejavil Sporting Kansas City, jeden zo slabších klubov americkej MLS v roku 2022.

Podľa Fabrizia Romana, renomovaného novinára s tradične dobrými informáciami, vedenie Sportingu Kansas City zorganizovalo stretnutie s Ronaldom ešte pred jeho neslávne-slávnym rozhovorom s Piersom Morganom. Neskôr sa mu podarilo stretnúť aj s hráčovým agentom Jorgem Mendesom a začali sa rokovania.

Ronaldova voľba nakoniec aj tak padla na Al-Nassr.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Je to oficiálne, Ronaldo má nový klub. Toto nie je iba podpis, vítali ho

Podľa novinára mu Sporting ponúkol skutočne skvelé platové podmienky, ktoré si mohol dovoliť. Hviezdna zmluva mala byť založená na pravidle pre hráča v MLS, známej aj ako „Beckhamovo pravidlo“. Títo futbalisti zarábajú v USA nadštandardne veľa, vysoko nad mzdovým stropom pre ostatných hráčov.

„Sporting Kansas City sa naozaj snažil získať Cristiana Ronalda. Pred rozhovorom s Morganom si s ním dohodol stretnutie. Potom ďalšie interview kvôli konkrétnym rozhovorom o vyhliadkach Ronalda hrať za Kansas. Plat bol obrovský, ale Ronaldo sa rozhodol pre Al-Nassr,“ napísal Romano na Twitteri.

Ponuka od Sportingu sa môže zdať prekvapivá, pretože v uplynulej sezóne 2022 patril medzi slabšie kluby MLS. Tím Kansas City skončil v základnej časti na 12. mieste v tabuľke Západnej konferencie so 14 tímami.

Lionel Messi Čítajte viac Aj Messi má bežné chlapské problémy. Jedna neznáša druhú a on je uprostred

Cristiano Ronaldo podpísal zmluvu s Al-Nassr ako voľný hráč. Po ukončení zmluvy s Manchestrom United bol viac ako mesiac bez klubu. Bol výsledok spomínaného rozhovoru i konfliktu s trénerom Erikom ten Hagom.

Ronaldo chcel hrať v Európe za klub, ktorý bojuje v Lige majstrov, žiadny taký však nemal o jeho služby záujem.

Najlepšie zarábajúci športovci roka 2022 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giannis Antetokounmpo - basketbal- 80,9...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Sporting Kansas City #FC Al-Nassr