Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greifovo vyznanie z Malorky: Bol som rád, že som sa neobesil

Mal byť budúcnosťou slovenského futbalu. Brankárom, na ktoré sa bude dať na veľa rokov spoľahnúť. Keď Dominik Greif odchádzal zo Slovana Bratislava na španielsku Malorku, vyzeralo to na veľkú kariéru. Lenže prišiel problém. Zdravotný. Spočiatku sa zdalo, že neriešiteľný.

28.12.2022 16:50
Dominik Greif Foto:
Dominik Greif (Mallorca).
debata (2)

Greif má za sebou veľmi náročné obdobie a rozhovoril sa o ňom pre denník Šport.

Priznáva, že ešte donedávna mal obrovské ťažkosti.

„Boli to nefutbalové zdravotné problémy,“ povedal s tým, že viac ich nebude špecifikovať. Veľmi dôverne však opísal ťažkosti, ktoré ochorenie sprevádzali.

„Trápili ma ukrutné bolesti celého tela. Najhoršie bolo, že lekári dlho nevedeli prísť na diagnózu. Keby ste len vedeli, koľko možných variantov skúmali. Raz to mala byť úplná banalita, potom zase nejaká infekcia, zvažovali aj možnosti ako rakovina. Kým oni hľadali, ja som trpel trýznivými bolesťami. Po určitej dobe som sa už nevedel ani len hýbať bez analgetík,“ povedal o svojom trápení.

Futbal vraj šiel v tej chvíli stranou, lekári hľadali možnú príčinu bolestí, ale nevedeli na ňu prísť.

Najlepšie platení slovenskí futbalisti Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
18. Tomáš Suslov (Groningen) - 50-tisíc.

"Zrazu prestanete rozmýšľať nad tým, či ešte v tejto sezóne stihnete niečo odohrať. V hlave vám idú skôr myšlienky, či ešte niekedy budete žiť ako normálny človek. Nebol som schopný vyjsť do potravín či vybehnúť von so psom. Bol som živá mŕtvola.

Nedá sa ani len spočítať, koľko vyšetrení som podstúpil, koľkokrát ma skúmali magnetickou rezonanciou. Navštívil som Barcelonu, také mesto, hentaké mesto… Trvalo to ozaj dlho a som rád, že napokon prišli na koreň problému tento rok v auguste. Následne mi nastavili liečbu a to, ako mám fungovať. Dnes som znova schopný nielen normálne žiť, ale aj trénovať a hrať," priznal.

Greif uviedol, že problémy boli také trýznivé, že bol „rád, že sa neobesil.“

Dnes – zdá sa – už je všetko v poriadku. Opäť naplno trénuje a počas MS dostal vo svojom klube opäť šancu medzi tromi žrďami. Vraví, že do nového roka si neželá nič iné, jedine zdravie.

My mu budeme držať palce…

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Greif #RCD Mallorca