Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová zmluva nikde. Okolo Škriniara vypukne o pár dní prestupový ohňostroj

O tom, či zostane v Interi Miláno alebo sa presunie na inú prestížnu futbalovú adresu, sa špekuluje už viac ako rok. Raz je to Paríž St. Germain, potom Tottenham alebo iný londýnsky klub - Chelsea.

28.12.2022 08:34
Milan Škriniar. Foto:
Milan Škriniar.
debata

Slovenský obranca Milan Škriniar patrí medzi najlepších hráčov na svojej pozícii na svete a už o pár dní môže byť mimoriadne žiadaným artiklom.

Rodákovi zo Žiaru nad Hronom na konci aktuálnej sezóny vyprší v milánskom klube kontrakt, ešte dôležitejší je však iný dátum. Ak sa slovenský reprezentant na sklonku roka s Interom nedohodne na novej zmluve, od 1.1.2023 môže riešiť svoju budúcnosť s kýmkoľvek iným. Talianskemu veľkoklubu tak hrozí, že jeho hviezda v lete odíde zadarmo.

Inak povedané: keď v milánskych uliciach utíchne novoročný ohňostroj, začne sa iný. Futbalový. Výlučne okolo Milana Škriniara…

Aj cez sviatky

Táto prestupová sága akoby nemala konca. Už v lete bol Škriniarov prestup na spadnutie, talianske médiá denne vydávali „zaručené“ informácie o ponukách, na novinovom papieri lietali ohromujúce cifry – milióny, ktoré núkali európski giganti za Škriniarov prestup i do jeho peňaženky.

Dokonca aj hráčsky agent Branislav Jašurek z agentúry Fair Sport, ktorého sme oslovili, sa domnieval, že nekompromisný obranca bude čoskoro spoluhráčom Messiho, Neymara a Mbappého v Paríži. „Podľa mňa sa jeho prestup zrealizuje. Luis Campos je špičkový futbalový manažér, ak Milana chce, urobí všetko preto, aby ho získal,“ vravel.

No transfer sa nezrealizoval. Podľa futbalových expertov sa 60 miliónov eur Milánčanom málilo a s ponukou nepochodil ani Tottenham. Navyše, sami sa ho pokúšali presvedčiť, aby zostal. Na viacero návrhov však Škriniar neprikývol, dokonca aj tesne pred sviatkami sa vraj stretol s predstaviteľmi Interu, aby spoločne prebrali jeho budúcnosť v klube. A stane sa tak údajne aj v medzisviatočnom období.

Argentína, futbal Čítajte viac Messi až tretí, najdrahším je náhradník. Koľko stoja majstri sveta z Argentíny?

Funkcionári Škriniarovi ponúkajú sezónny príjem šesť miliónov eur v čistom, čo je maximum v rámci ich súčasného platového stropu. Ďalší milión eur by mohol dostať vďaka výkonnostným bonusom. Oproti jeho atuálnej zmluve v hodnote 2,8 milióna za rok je to dramatický nárast. Čo je to však proti desiatim miliónom, ktoré by mohol mať v Paríži?

Piero Ausilio, športový riaditeľ Interu Miláno, v rozhovore pre Gazzettu dello Sport potvrdil, že rokovania so Škriniarom napriek početným neúspechom naďalej pokračujú.

„Vždy je tu optimizmus, ten musí byť u každého, kto robí túto prácu. Rokujeme, rozprávame sa, dali sme mu vážnu ponuku. Teraz len musíme nájsť správny čas, pretože Milan a jeho okolie nad tým uvažujú. Čo vidím, je Škriniarova profesionalita každý deň na tréningu. Je motivovaný, zameraný na Inter,“ odpovedal na otázku týkajúcu sa situácie okolo slovenského obrancu.

Napokon, Škriniar mnohokrát deklaroval, že jeho budúcnosť je na San Sire. „Tieto prestupové reči prichádzajú každý polrok či rok. Nie je tam nič konkrétne, v Interi som spokojný. Vyhrali sme titul, teraz máme dve trofeje. Stále máme méty, ktoré chceme dosiahnuť,“ pripomenul v lete.

Nielen Paríž

Lenže dnes je situácia iná. O pol roka mu zmluva vyprší, no už o pár dní bude môcť rozhodnúť o svojej budúcnosti sám. Stačí, ak prikývne na jednu z ponúk, ktoré akiste prídu a v lete sa z Milána poberie zadarmo. Aj preto je možné, že Inter sa ho pokúsi v januárovom prestupovom období predať. Samozrejme, za oveľa nižšiu sumu, ako by tomu bolo uplynulé leto.

Najlepšie zarábajúci hráči, ak CR7 posilní Arabov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sadio Mané - 355-tisíc eur.

Nemusí to byť len Paríž, ktorý sa dlhodobo javil ako najvážnejší záujemca, podľa portálu caughtoffside.com už pripravujú návrhy štedrých zmlúv aj FC Liverpool a Tottenham Hotspur.

„Paríž St. Germain bol a stále je v popredí, ale v tomto čase sa o neho zaujímajú všetky špičkové kluby Premier League. Boj o Škriniara bude fascinujúci, ak sa rozhodne odísť,“ uviedol novinár Greame Bailey, ktorý sa venuje pozadiu futbalových prestupov. Iné zdroje tvrdia, že v hre sú aj Chelsea, Manchester United, Manchester City alebo dokonca Newcastle.

Nový rok je za dverami, veľký prestupový kolotoč sa roztáča. Už to nebudú len šumy, okolo Škriniara bude naozaj horúco.

Najhoršia jedenástka MS v Katare Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Edouard Mendy (Senegal): 6,30 bodu.
debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar