Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude mať Ronaldo nového kouča? Portugalci rokujú s legendou

Podľa Corriere dello Sport rokoval legendárny tréner José Mourinho o možnosti viesť reprezentáciu Portugalska. V súčasnosti pôsobí na lavičke Talianskeho AS Rím a o túto pozíciu by minimálne do konca sezóny prísť nechcel.

13.12.2022 14:32
719482151 Foto:
Jose Mourinho ešte nikdy počas bohatej kariéry neviedol reprezentačný tím.
debata (1)

Tréner Portugalska Fernanrdo Santos, ktorý priviedol mužstvo na MS do štvrťfinále a to v ňom senzačne prehralo s Marokom, sa ešte ohľadom budúcnosti nevyjadril. Každopádne zmluvu má až do roku 2024, čiže do najbližších majstrovstiev Európy, ktoré organizuje Nemecko.

Otázna je aj ďalšie pôsobenie Cristiana Ronalda v národnom tíme. Podľa nemenovaného zdroja z portugalských médií by chcel obliekať najcennejší dres až do spomínaných ME v Nemecku. V takom prípade by sa v septembri 2023 mohol Ronaldo objaviť na Slovensko, keďže Portugalsko je jedným zo súperov v kvalifikácii o postup na ME 2024.

WCup Croatia Soccer Čítajte viac Penaltový mág upútal veľkoklub. Bayern chce chorvátsku jednotku

Mourinho si vie predstaviť prácu pre portugalský futbalový zväz a zároveň aj pre AS Rím. Doterajší kouč Santos bol kritizovaný po štvrťfinálovom vypadnutí a po tom, čo opäť vynechal Ronalda zo základnej zostavy.

S predčasným koncom Portugalska sa vynárajú aj špekulácie o jeho možnom odchode do futbalového dôchodku a príchodom Mourinha.

Ten bol v minulosti spájaný už aj s príchodom na lavičku anglickej futbalovej reprezentácie a v minulej sezóne ovládol s AS Rím Európsku konferenčnú ligu. Je prvým trénerom v histórii, ktorý zodvihol nad hlavu trofej za triumf v Lige majstrov, Európskej lige aj najnovšej súťaži pod hlavičkou UEFA.

Platy semifinalistov z Argentíny a Chorvátska Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Germán Pazella - Argentína
Ročný plat: 4...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #portugalská futbalová reprezentácia #José Mourinho