Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vedie vojnu proti Bohu. Exfutbalistovi Iránu hrozí za protesty trest smrti

Bývalý reprezentant Iránu do 21 rokov Amir-Reza Nasr Azdani má byť na zozname smrti súdnej moci v Iráne. 26-ročného mladíka údajne obvinili z vedenia vojny proti Bohu.

13.12.2022 12:19
744086683 Foto:
Protest proti vláde v Iráne.
debata

Podľa islamských zákonov je za takéto obvinenie v krajine až trest smrti. Nasr Azdani pôsobil v najvyššej iránskej súťaži, no pred dvoma rokmi musel kvôli vážnemu zraneniu ukončiť aktívnu kariéru.

Tak ako desaťtisíce Iráncov aj Nasr Azdani sa v posledných mesiacoch zúčastnil na protivládnych protestoch. Futbalista sa mal podieľať na zabití policajta a dvoch ďalších pracovníkov bezpečnostných zložiek počas jednej z demonštrácii v priebehu minulého mesiaca.

WCup Croatia Brazil Soccer Čítajte viac V tieni Modriča. Holduje cigarám aj alkoholu. No má výdrž vytrvalca

Podľa bývalých spoluhráčov futbalistu sa tieto obvinenia vôbec nehodia k charakteru a vlastnostiam Nasr-Azdaniho a preto ich považujú za nepodložené a absurdné.

Protesty v Iráne odštartovala smrť 22-ročnej Mahsy Aminiovej, ktorá zomrela po zásahu policajných zložiek vo väzbe. Bola zatknutá, pretože si odvážila sňať burku z hlavy a odhaliť tvár a vlasy.

Ich silu umocnilo aj nedávne pôsobenie futbalovej reprezentácie na MS v Katare. Reprezentanti napríklad v úvodnom súboji odmietli spievať národnú hymnu a fanúšikovia sa na tribúnach ukazovali s transparentmi podporujúcich obyvateľov v Iráne.

Platy semifinalistov z Argentíny a Chorvátska Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Germán Pazella - Argentína
Ročný plat: 4...
Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #protesty #Irán