Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vybabre so zákonmi? Radšej sa stať Rusom, ako ísť do väzenia

Za reprezentáciu Holandska odohral 50 zápasov, španielska Sevilla za neho pred štyrmi rokmi zaplatila Spartaku Moskva zaplatila 21 miliónov eur. No život bývalého supertalentu a dnes 30-ročného Quincyho Promesa sa zvrtol nesprávnym smerom.

13.12.2022 07:30
Quincy Promes Foto:
Quincy Promes je jedným z mála futbalistov zo západnej Európy, ktorý ostal v Rusku aj po prepuknutí vojnového konfliktu na Ukrajine.
debata (12)

Promes totiž v rodnom Holandsku čelí obvineniam z pokusu o vraždu bratranca a z účasti na obchodovaní s drogami. A vyzerá to tak, že futbalista Spartaka Moskva je pripravený dať natrvalo zbohom Holandsku, aby sa vyhol väzeniu.

Viacero holandských médií informovalo o tom, že sa Promes a jeho moskovský zamestnávateľ pokúšajú získať pre futbalistu ruské občianstvo.

Vanja Bosničová Čítajte viac Modričova Vanja vybavila prestup za milióny, ale na sociálnych sieťach je nula

„Myslím si, že je to cieľ jeho snaženia. Spartak sa obracia na úrady aby pomohol človeku, ktorý pre klub veľa urobil a o ktorého nechce prísť,“ uviedol Aleksander Prosvetov z webu bobsoccer.com.

Promes pôsobil v Spartaku Moskva dvakrát. V rokoch 2014 – 2018 tam odohral 128 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil 64 gólov. Následne strávil sezónu v Seville, poldruha roka v Ajaxe Amsterdam a vo februári 2021 sa do Moskvy vrátil.

Argentína, futbal Čítajte viac Ak Messi získa titul, bude viac ako prezident, vraví Baéz. Slovensko si vraj zamiloval

K jeho plánom sa pre De Telegraaf vyjadril aj právnik Promesovej sesternice Yehudi Moszkowicz. „Rusko nevydáva svojich občanov, takže v tomto zmysle ide z jeho strany o múdry krok,“ uviedol Moszkowicz.

Podľa neho bude trestné stíhanie futbalistu pokračovať aj v prípade, že ruský pas získa. „Bude jednoducho naďalej stíhaný a myslím si, že aj odsúdený,“ dodal právnik. Promesovi hrozí v prípade dokázania viny pobyt za mrežami v dĺžke 14 až 42 mesiacov.

Platy semifinalistov z Argentíny a Chorvátska Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Germán Pazella - Argentína
Ročný plat: 4...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #holandská futbalová reprezentácia #Quincy Promes