Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď nás nechcete, tak... Rusi chcú vybabrať s európskymi sankciami

Nielen Ruská futbalová federácia uvažuje o presťahovaní sa do Ázie. Zvažujú to aj ďalšie športové federácie, ktoré momentálne nemajú možnosť súťažiť na medzinárodnej scéne, povedal poradca Vladimíra Putina Igor Levitin.

12.12.2022 06:00
Rusko, futbal Foto:
Ruskí futbalisti.
debata (145)

Ruské kluby a národný tím majú takmer od začiatku roka pozastavenú účasť v UEFA a FIFA. Európska a svetová federácia okamžite po útoku na Ukrajinu Rusov suspendovali.

Na základe tohto rozhodnutia boli ruské kluby vylúčené z európskych pohárov a reprezentácia nehrala v baráži o postup na MS. Je tiež známe, že Rusi si nezahrajú ani na Eure 2024.

V tejto chvíli sa nevie, kedy sa Rusi vrátia do súťažného kolotoča. A vôbec, nevie sa, či to bude v rámci Európy. Objavujú sa totiž nápady, aby Rusko začalo súťažiť v Ázii. Tam by ho privítali s otvorenou náručou a mohlo by bojovať napríklad o postup na MS 2026.

Igor Levitin, poradca Vladimíra Putina, povedal, že Rusi zvažujú presun svojich športovcov do Ázie. – Nielen Ruská futbalová federácia uvažuje o presťahovaní sa do Ázie. Zvažujú to aj ďalšie športové federácie, ktoré nemajú možnosť súťažiť na medzinárodnej scéne, citoval ho portál Sports.ru.

168933772 Čítajte viac Zákaz cestovať, zmraziť majetky. Ukrajinci poľujú na ruských športovcov

„Závisí to od federácie. Svet sa mení, no pre našich športovcov je najdôležitejšia možnosť štartovať a súťažiť s pretekármi z celého sveta. To najdôležitejšie nás čaká v roku 2026. Vtedy sa uskutočnia majstrovstvá sveta vo futbale. Je najvyšší čas, aby sme sa rozhodli, ktorou cestou sa chceme vydať,“ dodal.

Po vylúčení ruských klubov z európskych pohárov nastupujú iba vo vlastnej lige a v pohári. Reprezentácia odohrala tri priateľské zápasy: s Kirgizskom (2:1), Tadžikistanom (0:0) a Uzbekistanom (0:0).

Daniil Medvedev Čítajte viac Vylúčili Rusov, budú platiť. Briti dostali mastnú pokutu: Sme sklamaní
145 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #ruskí futbalisti