Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zostaň silný Seb! Rakovina kvári hviezdneho útočníka. Ďalšia operácia

Kanonier nemeckého klubu Borussia Dortmund Sebastian Haller na sociálnej sieti priznal, že ešte zatiaľ neúspešne bojuje so zákernou chorobou. Kvôli tomu bude musieť ísť po druhýkrát pod nôž.

17.11.2022 07:30
Collage Maker-16-Nov-2022-11.45-PM
Na snímke vľavo Sebastian Haller koncom októbra pred odovzdávaním Zlatej lopty. Druhá fotka je z júla, krátko po jeho prestupe do Borussie Dortmund.
debata

Hallerovi diagnostikovali rakovinu semenníkov v polovici júla iba pár týždňov po tom, čo do Dortmundu prestúpil za 30 miliónov eur z Ajaxu Amsterdam.

Ešte v priebehu júla podstúpil prvú operáciu a následne aj chemoterapiu, no zhubného nádoru sa nedokázal zbaviť.

„Po chemoterapii sa zvažovali rôzne možnosti. Chcem vám oznámiť, že boj sa pre mňa nekončí. Budem musieť podstúpiť operáciu, aby som konečne skoncoval s nádorom, ktorý ma drží mimo ihriska,“ napísal na Twitteri Haller.

Na verejnosti sa naposledy objavil pred mesiacom, keď bol hosťom na slávnostnom galavečeri pri príležitosti odovzdávania Zlatej lopty.

„Chcem sa všetkým poďakovať za slová podpory a silu, ktorú mi dávate v tejto ťažkej chvíli. Teším sa, že vás všetkých opäť uvidím,“ doplnil 28-ročný Haller.

Hodnota kádrov všetkých účastníkov MS v Katare Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
32. Katar - 14 925 000 eur
Najdrahší hráč:...

V stredu večer zareagovala na emotívne slová svojho futbalistu na sociálnej sieti odkazom aj Borussia Dortmund. „Želáme ti veľa síl, Seb! Zostaň silný.“

Ochorenie u reprezentanta Pobrežia Slonoviny zistili počas prípravného obdobia, keď sa po jednom z tréningov sťažoval, že mu nie je dobre.

Následné testy u Hallera, ktorý mal v Dortmunde nahradiť Erlinga Haalanda, preukázali rakovinu semenníkov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #rakovina semenníkov #Sebastien Haller