Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záujem gigantov o Lobotku nie je len kačica, píše novinár z Neapola

Bez neho si dnešný Neapol len ťažko predstaviť. Slovák Stanislav Lobotka je na začiatku každej akcie, ktorá smeruje pred bránku súpera. Rozprávali sme sa o ňom s Fabiom Avallonem, novinárom z portálu ilnapolista.it.

03.11.2022 11:02
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka.
debata

Prečo je dnes Lobotka pre Neapol taký dôležitý?

V tejto sezóne je jedným z mála hráčov, ktorý sa pre klub ukázal ako nenahraditeľný. V jediných dvoch prípadoch, keď ho tréner Luciano Spalletti nenasadil od prvej minúty, ho musel v 2. polčase aj tak poslať na ihrisko. Odvtedy je Lobotkova pozícia pevná. Povedal by som, že je mozgom a zároveň motorom Neapolu. Jeho držanie lopty je nevyhnutné na prekonanie tlaku súpera.

V čom sa najviac zlepšil v porovnaní s príchodom do Neapolu?

Keď prišiel, naozaj na tom nebol najlepšie, no to nie je všetko. Spalletti vycítil jeho potenciál a využil ho tým najlepším spôsobom. Lobotka mu to vracia, veľmi dobre plní jeho pokyny. O tom to je – o dôvere.

Ktorého z hráčov vám pripomína?

V posledných mesiacoch sú akékoľvek porovnávania zbytočné. Niekto povedal, že si Iniestu pamätá pre spôsob, akým pracoval s loptou. V Barcelone sa k nemu pravdepodobne najviac približuje Xavi, aspoň čo sa úloh na ihrisku týka. Keď sa však zamyslím nad formáciami, ktoré Spalletti v minulosti používal, potom mi Lobotka pripomína Pizarra, keď hrával za AS Rím. Mňa však napadá ešte jeden futbalista.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Keď Lobotka odchádza, Neapol ihneď zhasne. Taliani hľadajú správne slová

Ktorý?

Antonio Romano. Do Neapola prišiel, keď sa začala sezóna 1986/87 a v strede poľa urobil poriadok. Je zbytočné pripomínať, že tá sezóna sa skončila dobytím Scudetta.

Veríte vari, že by sa to mohlo zopakovať aj v tejto sezóne?

Sme poverčiví, to áno, toto by mohol byť ten správny rok. Neapol v úvodnej časti sezóny ohromil, je prvý v Serii A i v skupine Ligy majstrov. Vyhral dôležité zápasy, strelil veľa gólov a dáva pocit, že má kompletný, široký a konkurencieschopný káder. Aj Spalletti to vie a tuším, že už aj on verí v zisk titulu.

V talianskych médiách sa špekuluje, že sa o Lobotku sa zaujímajú anglické veľkokluby. Myslíte si, že je na tom kus pravdy?

Zrejme áno. Lobotkove výkony si všímajú aj zahraničí. Nebolo by to prvýkrát, čo sa veľkým zahraničným klubom podarilo uloviť hráča z Neapolu. Len si spomeňte na Jorginha a Koulibalyho v Chelsea alebo Fabiana Ruiza v PSG. Samozrejme, veľa bude závisieť od zvyšku sezóny, ale nečudoval by som sa, keby mu nejaký gigant dal neodmietnuteľný návrh. Napokon, Lobotka nie je jediný, stať sa to môže viacerým hráčom SSC, ktorí majú úžasnú formu.

734709094 Čítajte viac Víťazná séria Neapola s Lobotkom sa skončila. Plzeň zostala bez bodu

Jürgen Klopp označil Neapol za momentálne najlepší tím v Európe. Lichotil mu?

Klopp, podobne ako Guardiola, súperom zvyčajne skladá komplimenty. Je to stratégia, ktorá slúži predovšetkým jeho vlastnému tímu, no v tom, čo povedal, je však aj kus pravdy. Víťazstvá proti Milánu, Laziu, dvakrát Ajaxu a Liverpoolu v prvom zápase, veľa naznačili. Málokto to začiatkom sezóny čakal. Neapol teraz musí nájsť dostatok kvality na to, aby sa definitívne vymanili z role outsidera a a prijal hlavnú rolu.

S Lobotkom na čele…

Samozrejme. Lobotka je v tomto tíme nenahraditeľný. Predovšetkým od neho závisí, ako sa mužstvu darí. Doteraz bol úžasný, ak bude takto pokračovať, Neapol dokáže vyhrať niečo veľké.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka