Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliakov nazvala odpornými stvoreniami. Ruská televízia si kúpila MS v Katare

Všetko je na predaj. Vždy, všade a komukoľvek. FIFA urobila škandalózne rozhodnutie a podpísala zmluvu s ruským MatchTV, na základe ktorej dostal televízny kanál možnosť vysielať zápasy na majstrovstvách sveta.

02.11.2022 10:00
Futbal, Katar 2022 Foto:
Ilustračné foto
debata (19)

„Sme vďační našim partnerom za profesionálny dialóg,“ priznal generálny producent MatchTV Aleksander Tašchin.

V dôsledku vojenskej invázie na Ukrajinu bol ruský národný tím vylúčený zo všetkých súťaží FIFA a UEFA. Nezúčastnil sa preto ani na baráži o MS v Katare a na turnaji si nezahrá. Napriek tomu budú môcť Rusi majstrovstvá sveta legálne sledovať.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...

Protiputinovský športový portál Sports.ru toto rozhodnutie označil za škandalózne. MatchTV na základe dohody s FIFA má možnosť vysielať zápasy naživo, využívať útržky, ako aj vysielať reklamu. MatchTV odvysiela všetky duely blížiacich sa majstrovstiev sveta v priamom prenose.

MatchTV je propagandistická ruská televízia. V apríli tohto roku prerušila priamy prenos zápasu Borussie Dortmund proti Lipsku, pretože na reklamných pútačoch štadióna sa objavili slogany vyzývajúce na ukončenie ruskej agresie.

Rozhodkyne na futbalových MS 2022 Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Karen Medinová Diazová z Mexika je rozhodkyňou...

„Bohužiaľ, musíme prerušiť naše vysielanie z dôvodov, ktoré nemôžeme ovplyvniť. Všeobecne sa verí, že šport by sa nemal miešať s politikou, ale Bundesliga to, žiaľ, nerešpektuje,“ priznal Igor Kytmanov, ktorý toto stretnutie komentoval.

To isté sa stalo aj počas zápasu medzi Bayernom Mníchov a Arminiou Bielefeld.

Novinár tejto stanice Anton Anisimov pár dní predtým veľmi ostrými slovami zaútočil na Poliakov, keďže odmietli hrať baráž s Rusmi. Zaželal im porážku na MS.

„Chcel by som povedať niečo v mene seba, nie stanice. Poľskej reprezentácii vrátane Roberta Lewandowského želám prehru na majstrovstvách sveta. Ste odporné stvorenia,“ povedal v televíznom programe.

Desina a jeden Slovák. Alebo veľkí futbaloví vedci Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Belgický obranca Vincent Kompany má nielen...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar 2022