Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlastní AS Monako. Na sankčnom zozname je ďalší ruský miliardár

Majiteľ futbalového klubu AS Monako Dmitrij Rybolovlev je súčasťou novej skupiny podnikateľov, na ktorú ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvalil sankcie za prebiehajúcu vojnu na Ukrajine.

24.10.2022 19:00
Dmitrij Rybolovlev. Foto:
Dmitrij Rybolovlev (vľavo) počas návštevy jedného z tréningov AS Monako v máji 2022.
debata

Ako informoval Inside World Football, Rybolovleva sa zatiaľ netýkajú žiadne sankcie v krajinách západnej Európy a tak má svoj futbalový klub stále plne pod kontrolou. Magazín Forbes odhaduje jeho majetok na 6,5 miliardy eur.

Ukrajina zverejnila nový zoznam po rozhodnutí Rady národnej bezpečnosti a obrany a voči osobám uvalí bližšie nešpecifikované obmedzenia na ich činnosť na území krajiny.

Rybolovlev je okrem AS Monako tiež majiteľom belgického tímu Cercle Bruggy. Väčšinový podiel v Monaku mu patrí od roku 2011. Na francúzskom zozname ruských subjektov a oligarchov, ktorí by mohli čeliť sankciám, zatiaľ jeho meno nefiguruje.

Ukrajinská futbalová reprezentácia Čítajte viac Iránske drony zabíjali deti. Pošlite na MS Ukrajinu, vyzýva funkcionár

Ruský podnikateľ nemá byť súčasťou úzkeho kruhu osôb blízkych prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Rybolovlev opustil Rusko v roku 2010 po tom, čo musel predať väčšinový podiel v spoločnosti Uralkali – najväčšom výrobcovi a exportérovi draselných hnojív v krajine.

Rybolovlev sa od začiatku konfliktu dištancoval od krokov Ruska a poskytol humanitárnu pomoc obetiam ruskej invázie na Ukrajinu. „Je absolútne nevyhnutné podporovať tých, ktorí trpia najviac. Preto sa AS Monaco, Cercle Bruggy a ja osobne rozhodli poskytnúť dary na humanitárnu pomoc,“ povedal nedávno Rybolovlev.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ligue 1 #AS Monako #Dmitrij Rybolovlev