Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chystá sa na život po kariére. Messi zakladá firmu v Silicon Valley

Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty a argentínsky reprezentant Lionel Messi nasleduje kroky Ronalda Nazária de Limu či Davida Beckhama a bude chcieť preraziť v športovom biznise.

22.10.2022 14:32
Lionel Messi. Foto:
Lionel Messi síce s futbalom ešte nekončí, no pozerá sa do budúcnosti.
debata

Messi založil investičnú holdingovú spoločnosť Play Time, ktorá bude sídliť na západnom pobreží USA v San Franciscu. Ako informoval Bloomberg, firma má globálne investovať do športu, médií a vývoja technológií.

Celý názov spoločnosti je Play Time Sports-Tech HoldCo a podľa Messiho stanoviska bude pre neho hlavným investičným nástrojom.

„Som nadšený, že môžem položiť naše základy v Silicon Valley. A som nadšený, že Play Time bude spolupracovať s odvážnymi podnikateľmi z celého sveta,“ uviedol Messi vo vyhlásení.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Frustrovaný Ronaldo zamieril do šatne počas zápasu. Tréner reagoval

Kľúčovým mužom v jeho novom biznise bude americký podnikateľ Razmig Hovaghimian, ktorý bol okrem iného aj výkonný riaditeľ globálneho obsahu japonského finančno-technologického giganta Rakuten.

Vďaka nemu sa Messi a Hovaghimian v minulosti spoznali, nakoľko Rakuten sa v roku 2017 stal hlavným sponzorom FC Barcelona v čase, keď ešte Argentínčan obliekal dres katalánskeho veľkoklubu.

„Odkedy som v roku 2017 stretol Lea a Messiho rodinu, bolo jasné, že ich vízia budúcnosti je odvážna,“ uviedol Hovaghimian vo vyhlásení. „Chcú mať aj naďalej priamy a trvalý vplyv na trávniku aj mimo neho.“

Stanislav Lobotka Čítajte viac Za dobré výkony sa platí. Lobotka si v Neapole výrazne prilepší

Messi tak už čoskoro napodobní kroky futbalových velikánov ako Ronaldo Nazário de Lima či David Beckham, ktorí sa krátko po skončení kariéry vrhli do vôd športového biznisu.

Ronaldo založil s bývalým pilotom F1 Emersonom Fittipaldim spoločnosť A1 Team Brazil a je tiež spolumajiteľom športovo marketingovej firmy 9INE.

Beckham vytvoril krátko po skončení kariéry zoskupenie Miami Beckham United Group, ktorého cieľom bol vznik nového klubu v americkej Major League Soccer. Po šiestich rokoch sa Inter Miami stal 25 tímom v americkej MLS.

Najlepší futbalisti v histórii Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
81. Josef Masopust
Kariérny vrchol:...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #San Francisco #Lionel Messi #biznis v športe #Play Time