Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nočné mory menom Hlučín a Iváncsa. Majstrov zahanbili treťoligisti

Futbalisti Viktorie Plzeň senzačne prehrali v stredajšom stretnutí 3. kola Českého pohára na ihrisku treťoligového Hlučína 2:3.

20.10.2022 11:25
debata

Úradujúceho ligového šampióna a lídra tabuľky najvyššej súťaže pokoril autor hetriku Dominik Smékal, ktorý strelil víťazný gól vo štvrtej minúte nadstaveného času.

V drese hostí odohrali prvý polčas Slováci Erik Jirka a René Dedič, brankár Marián Tvrdoň presedel duel na lavičke náhradníkov.

"Sme nespokojní a sklamaní, pretože sme v pohári mysleli veľmi vysoko. V úvode sme do toho išli s tým, že pošetríme niektorých hráčov, urobili sme pomerne dosť zmien.

Súper nás trestal po našich chybách. Aj keď domáci hrali dobre, jednoznačne sme to mali zvládnuť a postúpiť. Rozdiel sa mal dať vidieť," uviedol tréner Plzne Michal Bílek, cituje ho aj ČTK.

Futbalové hviezdy s dúhovou páskou Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Hugo Lloris z Tottenhamu Hotspur

Michal Tomič prispel k postupu 1. FC Slovácko do osemfinále, keď v 26. minúte otvoril skóre pri suverénnom víťazstve obhajcu pohárovej trofeje nad Varnsdorfom 6:0.

Tomič hral do 80. minúty, celé stretnutie za domácich absolvoval ďalší slovenský obranca Patrik Šimko. Strelecky sa presadil aj Jakub Švec, v 63. minúte len niekoľko okamihov po príchode na trávnik vsietil tretí gól Dynama České Budějovice pri výhre nad Vlašimom 3:1.

Celý zápas vo farbách Českých Budějovíc si pripísali brankár Dávid Šípoš, kapitán Martin Králik i Lukáš Skovajsa, v závere nastúpil Branislav Sluka.

Prekvapenie aj v Maďarsku

Maďarský majster Ferencváros sa tiež rozlúčil s domácim pohárom. V 4. kole prehral s tamojším treťoligistom – tímom Iváncsa, za ktorý hrajú amatérski futbalisti. Tí zvíťazili nad favoritom 3:2 po predĺžení a postupom do najlepšej šestnástky oslávili 100. výročie založenia klubu.

Ruský tréner Ferencvárosu Stanislav Čerčesov na... Foto: TASR, Martin Baumann
Slovan, Ferencváros Ruský tréner Ferencvárosu Stanislav Čerčesov na archívnej snímke.

"Na ihrisku sme urobili všetko, čo sme mohli. Vedeli sme, že sa stretneme s organizovaným súperom, takže to budeme mať ťažké. Brankár domácich predviedol výborný výkon, v niektorých prípadoch mu pomohlo aj šťastie, uviedol pre stránku Ferencvárosu jeho tréner Stanislav Čerčesov.

SR Futbal FL 3. kolo Trnava Podbrezová TTX Čítajte viac Šok pre tímy z Fortuna ligy. Žilina a Podbrezová vypadli z pohára

„Vytvorili sme si dostatok príležitostí, no k poháru patrí aj takýto výsledok. Počas zápasu som sa snažil poslať na ihrisko viac hráčov s útočným duchom, posielať na ihrisko čerstvé sily, no k postupovému výsledku to neviedlo,“ doplnil skúsený kouč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Ferencváros Budapešť