Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalová nádej neprežila zrážku s kamiónom

Ťažkým zraneniam podľahol po zrážke s kamiónom iba 18-ročný mladík Adrián Mórocz. Tragická správa zasiahla nielen rodinu a kamarátov, ale aj futbalový klub FC Slovan Galanta, za ktorý hrával. "Verím, že vo futbalovom nebi bude top hráčom," uviedol jeho tréner.

20.10.2022 08:48
Policia SR Foto:
Mladík nemal šancu prežiť zrážku s kamiónom.
debata (7)

V pondelok sa Adrián Mórocz vydal po tréningu s futbalovými parťákmi na kávu. Domov už nedorazil. V aute sa dostal z neznámych dôvodov pri prechádzaní zákrutou do protismeru, kde práve šiel kamión.

„Vodič ťažkým zraneniam na mieste nehody podľahol. Šofér nákladného auta sa pri nehode nezranil a dychovú skúšku na alkohol mal negatívnu. Presné príčiny a okolnosti nehody budú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania,“ povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Ťažké chvíle prežívajú predovšetkým príbuzní, kamaráti, spolužiaci, ale aj celý treťoligový klub Slovan Galanta. Mórocz bol považovaný za talentovaného stredopoliara.

„Ani neviem, či zvládnem hovoriť. V pondelok som bol s nimi po tréningu ešte v šatni. Chalani šli na kávu. Nenapadlo mi, že ho vidím naposledy. Bol plný elánu, vždy veselý. Bol to mimoriadne dobrý chlapec. Keď som sa dozvedel, čo sa stalo, myslel som si, že je to iba zlý sen,“ uviedol pre Nový ČasMóroczov tréner Roman Kollárik.

„V nedeľu sme hrali v Častkovciach, vyhrali sme 3:2 a Adrián bol najlepším hráčom. Chalani boli veľmi šťastní, že vyhrali. Teraz ani neviem, ako to všetko zvládneme po psychickej stránke. Verím, že vo futbalovom nebi bude top hráčom,“ dodal kouč.

Rovnako ako on, aj prezident klubu Róbert Hupka podotkol, že mladík sa vždy pri zápasoch i tréningoch tešil veľkej podpore rodiny, chodila sa vraj naňho pozerať aj babička.

„Mal talent, plánovali sme s ním veľké veci. Veľmi nás táto správa zasiahla. Je nám to veľmi ľúto a samozrejme vyjadrujeme sústrasť rodine, je to pre nich mimoriadne ťažké,“ kondoloval Hupka.

Chlapec vraj mal čerstvo po stužkovej a tešil sa na vysokú školu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Mórocz #FC Slovan Galanta