Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dočká sa toho Škriniar? Inter predávajú za miliardu, už sú záujemcovia

Všetko nasvedčuje tomu, že sa blíži predaj talianskeho Interu Miláno, v ktorom je kapitánom slovenský obranca Milan Škriniar.

19.10.2022 22:00
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar.
debata

Ako informoval Inside World Football, čínski majitelia Interu už angažovali americkú investičnú banku Raine Group a Goldman Sachs, aby našli kupca.

Milánsky veľkoklub získala rodina Zhangovcov v roku 2016 za 270 miliónov eur. Cena za klub sa má pohybovať na úrovni jednej miliardy dolárov.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Za dobré výkony sa platí. Lobotka si v Neapole výrazne prilepší

Ako sa zdá, Zhangovcov už prestal futbalový biznis zaujímať. Pred dvoma rokmi totiž vlastnili aj čínsky tím Jiangsu FC, ktorý vyhral v roku 2020 domácu Super League. No len tri mesiace po zisku trofeje klub rozpustili.

Oficiálnym dôvodom boli finančné problémy spôsobené pandémiou koronavírusu a nedostatok zdrojov na ďalšie financovanie. Faktom je, že odvtedy sa predaj Interu stal častým predmetom mediálnych špekulácii.

Zaujímavosťou je, že Raine Group sa nedávno podieľala aj na predaji Chelsea FC americkému vlastníkovi Clearlake Capital, ktorého zastupuje Todd Boehly.

fan-village-cabins-zafaran-769033919 Čítajte viac Natlačení ako sardinky. V Katare rastie kontajnerová dedina. Či mesto?

Podľa talianskych médií už existujú traja potenciálny záujemcovia o príchod do Interu: americká skupina vedené spolumajiteľom klubu NBA Milwaukee Bucks Marcom Lasrym, investičný fond so sídlom v Spojených arabských emirátoch a švajčiarsky miliardár švajčiarsky miliardár talianskeho pôvodu Ernesto Bertarelli.

Otázne je, či sa nového majiteľa dočká slovenský reprezentant Milan Škriniar. Tomu totiž v lete 2023 končí v Interi zmluva a dá sa predpokladať, že v prípade jej nepredĺženia by mohol zmeniť dres už počas zimného prestupového obdobia.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10.
Dávid Hancko
AC Sparta Praha
867 000 eur
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #Inter Miláno #Milan Škriniar