Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klub Premier League prišiel o hviezdu. Koniec kvôli srdcovej chybe

Reprezentantovi Zambie a futbalistovi Brightonu v anglickej Premier League Enockovi Mwepuovi diagnostikovali dedičnú srdcovú chybu a musel sa vzdať profesionálnej kariéry.

10.10.2022 12:49
Enock Mwepu. Foto:
Enock Mwepu v drese Brightonu v zápase anglickej Premier league.
debata (1)

Mwepu prestúpil do najbohatšej futbalovej ligy sveta vlani za 13 miliónov eur z rakúskeho RB Salzburgu. V tejto sezóne už bol spoľahlivým členom základnej zostavy Brightonu.

24-ročný stredopoliar sa nedávno zúčastnil zrazu reprezentácie Zambie, ale ochorel. Po liečení v domácej krajine nasledovali ďalšie vyšetrenia na ostrovoch. Po nich sa zistilo, že trpí dedičnou chorobou srdca, ktorá mu bráni pokračovať vo vrcholovom športe. Klub o nečakanej správy informoval na Twitteri.

Podľa vyjadrenia klubu ide o problém, ktorý sa pri predchádzajúcich vyšetreniach nepodarilo identifikovať, keďže ho možno zistiť až v neskoršom veku.

Prezident Brightonu Tony Bloom povedal, že 24-ročný Mwepu je mimoriadne talentovaným futbalistom, ktorému poskytnú v klube všetku podporu, aby sa zotavil a mohol sa pokúsiť reštartovať kariéru.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Brighton & Hove Albion #Enock Mwepu