Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Masaker v Indonézii má prvých obvinených. Väzenie hrozí aj policajtom

Po tragických víkendových udalostiach na štadióne v Malangu obvinila indonézska justícia šesť ľudí z usmrtenia z nedbanlivosti.

06.10.2022 20:44
APTOPIX Indonesia Soccer Deaths Foto: ,
Kvety pri štadióne smrti. Počet obetí nepokojov v indonézskom Malangu sa zvýšil na 131.
debata

Ide o troch policajtov a troch pracovníkov zodpovedných za bezpečnosť na štadióne vrátane šéfa organizačného tímu klubu Arema FC. Vo štvrtok o obvineniach informoval indonézsky policajný šéf Sigit Prabowo.

Dvaja z obvinených policajtov dali príkaz na použitie slzotvorného plynu na štadióne. Tretí vedel o bezpečnostných predpisoch FIFA, ktoré zakazujú použitie slzotvorného plynu pri postrannej čiare a konaniu kolegov nezabránil. Obvineným hrozí päťročný nepodmienečný tres­t.

APTOPIX Indonesia Soccer Deaths Čítajte viac Hráčom búchali na šatňu, umierali im v náručí. Počet obetí nepokojov sa zvýšil

Tragické udalosti rozpútali domáci priaznivci, ktorí vtrhli na ihrisko po prehre 2:3 s Persebaya Surabaya. Po použití slzotvorného plynu vypukla na štadióna panika. Podľa viacerých svedectiev mala polícia proti priaznivcom použiť aj obušky a kopance.

Podľa úradov sa predalo o 4-tisíc vstupeniek na zápas viac, ako bola kapacita štadiónov. Väčšina obetí sa mala udusiť pri chaose a panike, ktorá zavládla na tribúnach.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #indonézia #Malang #Arema FC