Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trasľavý hlas, slzy na krajíčku. Bývalý Hamšíkov spoluhráč končí

Argentínsky futbalista Gonzalo Higuain oznámil, že po konci tejto sezóny ukončí kariéru. Tridsaťštyriročný útočník o tom informoval na tlačovej konferencii.

03.10.2022 22:30
727807484 Foto:
Gonzalo Higuain po oznámení o skončení úspešnej futbalovej kariéry.
debata

Svoje rozhodnutie oznámil v emotívnom rozpoložení, pri čítaní správy o svojom rozhodnutí sa mu triasol hlasu a na konci skončil s dlaňami na tvári.

Futbalista Interu Miami v americkej Major League Soccer tak má pred sebou už len zopár zápasov. Do konca základnej časti zostáva mužstvu odohrať dve stretnutia.

Higuain odštartoval kariéru v argentínskom klube River Plate a v roku 2006 sa presťahoval do Európy, keď sa stal hráčom Realu Madrid. V drese bieleho baletu strelil 121 gólov, získal tri tituly a španielsky pohár.

V roku 2013 prestúpil do talianskeho SSC Neapol, v ktorom sa na tri sezóny stal spoluhráčom bývalého slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka. Aj pod Vezuvom zažil úspešné obdobie, ktoré okorenil 91 gólmi. A takto ho ľudia v Neapole milovali:

Futbalista prezývaný El Pipita – fajočka, sa stal v Neapole najobľúbenejším hráčom. V sezóne 2015/2016 vytvoril aj rekord ligy: v spomínanom ročníku dal 36 gólov, čo sa predtým v Serii A nikomu nepodarilo. Po Neapole si ešte obliekol dresy Juventusu Turín, AC Miláno a Chelsea FC.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #Marek Hamšík #SSC Neapol #Gonzalo Higuaín