Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto je zodpovedný za masaker po futbale? O post prišiel šéf polície

V Indonézii vytvoria nezávislý tím expertov, ktorí majú objasniť pozadie tragédie po futbalovom zápase, po ktorom zomrelo v sobotu večer najmenej 125 ľudí.

03.10.2022 10:00 , aktualizované: 18:02
tragédia Indonézia futbal Foto:
Nepokoje po futbalovom zápase v indonézskom meste Malang, ktoré si vyžiadali 125 obetí a ďalších zranených.
debata

Tretia najväčšia tragédia vo futbalovej histórii sa udiala po zápase tamojšej prvej futbalovej ligy medzi FC Arema Malang a Persebaya Surabaya (2:3).

V pondelok sa kvôli ďalšiemu postupu v súvislosti s tragédiou stretla na mimoriadnom rokovaní vlády s vysokými predstaviteľmi bezpečnostných zložiek.

tragédia Indonézia futbal Čítajte viac Mŕtvi policajti, ušliapaní fanúšikovia. Futbal zažil tretiu najhoršiu tragédiu

Nezávislý vyšetrovací tím bude pozostávať z vládnych úradníkov, predstaviteľov futbalového zväzu, akademikov a novinárov, uviedol minister pre bezpečnosť Mohammad Mahfud. „Očakáva sa, že tím dokončí svoju prácu o dva alebo tri týždne.“

Vláda zároveň poverila Národnú políciu, aby vyšetrovala jednotlivcov, ktorí mohli byť zodpovední za tragédiu.

642814557 Čítajte viac MS v Katare? Maškaráda a tragédia. Cantona sa obul do šampionátu

V priebehu pondelka odvolali z funkcií šéfa indonézskej polície Ferliho Hidayata a deviatich dôstojníkov. Ďalšie vyšetrovanie sa má týkať aj 18 policajtov zodpovedných za použitie slzotvorného plynu a tiež bezpečnostných manažérov. Skúmajú i mobilné telefóny obetí s cieľom identifikovať podozrivých chuligánov na štadióne a mimo neho.

Nepokoje vypukli v meste Malang v provincii východná Jáva. Po domácej prehre 2:3 vtrhli na plochu Kanjuruhan Stadium tisíce fanúšikov. Polícia použila slzotvorný plyn. Nastala hromadná panika. Mnoho obetí vraj zomrelo na nedostatok kyslíka.

Tragédia na štadióne v Indonézii Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Nepokoje po futbalovom zápase v indonézskom...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Malang #tragédia v Indonézii