Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez Ruska, ale s Bieloruskom. UEFA rozhodla o európskej kvalifikácii

Rusko sa nezúčastní kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy v roku 2024. V utorok to potvrdila UEFA i národná federácia Ruska. UEFA ale nevylúčila Bielorusko, ktoré je spojencom Ruska v konflikte na Ukrajine.

20.09.2022 18:58
695871954 Foto:
Logo majstrovstiev Európy 2024, ktoré organizuje Nemecko.
debata

UEFA vylúčila ruskú reprezentáciu a ruské kluby z medzinárodných súťaží po vojenskej invázii na Ukrajinu. „Všetky ruské tímy sú momentálne suspendované po rozhodnutí výkonného výboru UEFA z 28. februára 2022, ktoré 15. júla 2022 potvrdil aj Športový arbitrážny súd (CAS). Rusko preto nie je zahrnuté do žrebu kvalifikácie ME,“ uvádza sa vo vyhlásení organizácie.

Stanislav Lobotka, Olivier Giroud Čítajte viac Nový dres i éra? Snáď ma znova neodfotia, ako som pribral

CAS v júli zamietol odvolania štyroch ruských klubov proti ich vylúčeniu zo strany UEFA z európskych súťaží v rokoch 2022–2023 a ďalšie odvolania Ruskej futbalovej federácie, ktorá napadla svoje vylúčenie zo všetkých súťaží organizovaných FIFA a UEFA.

„Federácia momentálne čaká na úplné znenie rozhodnutia CAS, po jeho preštudovaní sa rozhodne o ďalších krokoch,“ uviedla v stanovisku Ruská futbalová federácia. Krajina dostala zákaz zúčastniť sa aj na blížiacich sa MS v Katare. Ruská reprezentácia sa mala predstaviť v play off kvalifikácie.

723912942 Čítajte viac Zanechal po sebe štyri deti. Zomrel švajčiarsky futbalista, mal 34 rokov

Majstrovstvá Európy 2024 sa uskutočnia v Nemecku, žreb kvalifikácie sa odohrá 9. októbra vo Frankfurte. Do kvalifikácie sa zapojí 53 európskych krajín, Nemecko má ako organizátor istú účasť. Na rozdiel od Ruska však v kvalifikácii figuruje Bielorusko napriek tomu, že nemecká vláda žiadala aj o jeho vylúčenie.

Krajina je ruský spojenec vo vojnovom konflikte na Ukrajine. Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová žiada aj suspendáciu bieloruských a ruských funkcionárov. UEFA v utorok uviedla, že Bielorusko sa z bezpečnostných dôvodov nemôže v kvalifikačnej skupine stretnúť so susednou Ukrajinou.

628755182 Čítajte viac Z debutu snov bola nočná mora. Prešlo 18 sekúnd, rodina v slzách

Únia v máji zakázala Bielorusku organizovať zápasy a rozhodla, že jeho domáce stretnutia sa odohrajú na neutrálnom území a bez fanúšikov, informovala agentúra AP.

Slovenská reprezentácia nastúpi na duel Ligy národov proti Bielorusku na neutrálnej pôde v srbskom meste Bačka Topola.

Desať najťažších futbalistov na svete Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Desiatka najťažších futbalistov na svete....
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #majstrovstvá Európy vo futbale 2024 #kvalifikácia o postup na ME 2024