Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Celibát držal už v kabíne. Bývalý kapitán Slovana ide za kňaza

Niekdajší mládežnícky futbalový reprezentant Adam Štefanec vymenil dres za sutanu.

12.09.2022 07:41
debata (11)

Bývalý stredopoliar juniorky MŠK Žilina či kapitán dorastu ŠK Slovan Bratislava sa v 19 rokoch rozhodol, že zasvätí svoj život Bohu.

Najlepšie platení slovenskí futbalisti Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
18. Tomáš Suslov (Groningen) - 50-tisíc.

„Kňazom zatiaľ nie som, ešte ma čaká rok v seminári, ale vysviacku na diakona som po piatich rokoch už absolvoval. Môžem už krstiť, sobášiť či celebrovať pohreby. Slúžiť omše či spovedať však nie,“ vysvetlil Štefanec pre Plus 7 dní.

Zásadný životný krok urobil pred takmer šiestimi rokmi. Svoje rozhodnutie neľutuje.

"Bol to veľký skok a rozdiel. Svet športu je oproti konzervatívnemu cirkevnému prostrediu oveľa voľnejší a musel som sa viacerých vecí vzdať, ale som presvedčený, že som sa rozhodol správne.

Predtým som o kňazskej dráhe vôbec neuvažoval, no po stretnutí s Bohom som o tom nepochyboval. Bol to pre mňa silný moment.

Milan Škriniar Čítajte viac Pri Škriniarovi sú ako chudobní príbuzní. Koľko zarábajú Slováci?

Vedel som, že bol určený len mne. Prišla ponuka a ja som ju prijal. Objavil som inú cestu a bol by som hlúpy, keby som po nej teraz nekráčal, keď viem, že je pre mňa lepšia,“ priznal Štefanec.

Na zelenom trávniku vynikal jeho starý otec Štefan, strýko Juraj i Otec Marián. Štefancov o rok mladší brat Šimon sa dokonca dostal aj do kádra talianskeho Hellasu Verona. Dnes háji farby Petržalky.

„Som si vedomý, že nebudem mať ženu a deti. Viem, do čoho idem. Som na to pripravený. Aj vo futbale tak trochu platí, že ak sa mu chcete venovať skutočne naplno a napredovať, dievčatá musia ísť bokom.

Svojím spôsobom to pre mňa bol už vtedy akýsi druh celibátu. Nie všetci to chápali, niektorým chalanom to zamotalo hlavu.

Martin Valjent Čítajte viac Valjent odohral proti Realu celý zápas, favorit mu nedal dýchať

Stále sa kamaráti s Dávidom Hanckom, ktorý prestúpil do Feyenoordu Rotterdam či Lászlóm Bénesom z Hamburgu.

"Najmä s hráčmi Žiliny stále udržujem kontakt. Viacerí mi boli na vysviacke. Pozval som aj Hancka, ktorý to z našej žilinskej partie dotiahol najďalej.

Veď je dnes vo Feyenoorde Rotterdam. Práve sa mu však narodil syn, tak neprišiel. No keď ma budú vysväcovať za kňaza, hádam mu to už vyjde.“

Najdrahšie prestupy trénerov v histórii futbalu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Mark Hughes. Z Blackburnu do Manchestru...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Adam Štefanec