Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol lídrom v Slovane aj v reprezentácii. Zomrel kapitán víťazov PVP 1969

Bol kapitánom belasých v najslávnejších chvíľach klubovej histórie. Vo veku nedožitých 84 rokov v stredu skonal Alexander Horváth, ktorý bol pilierom obrany v ceste za jedinou európskou trofejou.

02.09.2022 22:09
Leopold ,,Jim" Šťastný, Alexander Horváth,... Foto:
Historický futbalový úspech v máji 1969. Alexander Horváth, kapitán Slovana Bratislava, drží trofej Pohár víťaza pohárov po výhre 3 : 2 nad FC Barcelona. Vpravo je Leopold ,,Jim" Šťastný, bývalý tréner klubu a vľavo Michal Vičan, vtedajší kouč slovanistov.
debata (3)

O smutnej správe informoval ŠK Slovan na oficiálnej webovej stránke. Horváth prišiel do bratislavského klubu zo Žiliny v roku 1963. Veľmi rýchlo si vybojoval pevné miesto v obrane po boku Jána Popluhára.

Svojimi výkonmi si vybojoval miesto v československej reprezentácii, za ktorú v rokoch 1964 – 1970 nastúpil v 26 zápasoch. Na majstrovstvách sveta v Mexiku 1970 nastúpil v dvoch stretnutiach proti Brazílii a Rumunsku.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona prehováral Hamšíka. Zväz zaplatí Talianov kráľovsky

Už pred svetovým šampionátom v Mexiku mu bolo sľúbené, že môže odísť do zahraničia. Odišiel do belgického RWD Molenbeek, za ktorý stihol odohral len dve sezóny. Kvôli zdravotným problémom ukončil kariéru a rozhodol sa s rodinou ostať v Bruseli.

V roku 2019 sa osobne zúčastnil osláv 100. výročia Slovana a 50. výročia triumfu v PVP. Aj po desaťročiach mu fanúšikovia tlieskali za všetko, čo klubu odovzdal. V ankete Futbalista storočia bol vyhlásený medzi 25 najlepšími hráčmi krajiny.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Alexander Horváth