Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UEFA rozdávala pokuty. Na porušenie finančných pravidiel doplatí aj PSG

Paríž St. Germain bol jedným z ôsmich klubov, ktoré UEFA potrestala za porušenie finančnej fair play. Francúzsky gigant musí okamžite zaplatiť pokutu 10 miliónov eur.

02.09.2022 19:50
705175331 Foto:
Na zoznam finančne nezodpovedných klubov sa dostal aj Paríž St. Germain (na snímke vpravo prezident PSG Nasser Al-Khelaifi s trénerom tímu Christopha Galtierom.
debata

Celkovo by sa suma za porušenie pravidiel mohla vyšplhať až na 65 miliónov eur, no tá je závislá od budúceho plnenia si svojich povinností.

UEFA udeľuje pokuty tým klubom, ktoré v posledných troch sezónach míňali viac, ako je ich príjem a v priebehu daného obdobia nedokázali mať vyrovnané účtovníctvo.

SR Futbal FL 3. kolo Trnava Podbrezová TTX Čítajte viac Kto to naháňa Slovan? Futbalisti Podbrezovej zatiaľ idú ako píla

UEFA na svojom webe uviedla, že v tejto súvislosti bude v najbližších rokoch pozorne monitorovať ďalších 19 klubov, medzi ktorými sú napríklad Chelsea, Leicester, Manchester City či West Ham.

Sankcie sa vzťahovali na kluby, ktoré hrali v klubových súťažiach UEFA v minulom ročníku a prišli po analýze finančných rokov 2018, 2019, 2020, 2021 a 2022.

Najdrahší futbalisti prestupového leta 2022 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jules Kounde - 50 miliónov eur
Z FC...

Ďalšími siedmimi klubmi, ktoré musia zaplatiť pokuty, sú AC Miláno, Inter Miláno, Rím, Juventus, Besiktas, Marseille a Monako.

V súčte s trestom pre PSG zaplatia najmenej 26 miliónov eur, ale celkovo to môže byť až 172 miliónov eur. Tieto pokuty budú zaplatené buď priamo alebo budú zadržané z akýchkoľvek príjmov, ktoré kluby získajú z klubových súťaží UEFA.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #futbal #Paríž St. Germain #finančná fair play