Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatá lopta: Kde je Messi a prečo tam je Ronaldo? Magazín vysvetľuje

Oznámenie užšieho výberu 30 finalistov v boji o trofej pre najlepšieho futbalistu sveta vyvolal búrlivé diskusie.

13.08.2022 09:30
Israel Soccer French Super Cup Foto: ,
Lionel Messi tento rok ôsmu Zlato loptu do svojej vitríny nepridá.
debata

V ňom sa prvýkrát od roku 2005 neobjavil posledný víťaz a sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty, Argentínčan Lionel Messi.

Okrem neho chýbal v zozname finalistov a jeho tímový kolega z Paríž St. Germain Neymar. No vynechanie Messiho bolo sa stalo hlavnou senzáciou piatkového večera.

SR Košice SC Dnipro-1 KFA zápasy memorandum podpis KEX Čítajte viac Košice sú novým domovom Ukrajincov. Budú tam hrať celú jeseň

Mnohí fanúšikovia boli zvedaví na opomenutie Argentínčana a organizátor ankety, magazín France Football, chcel objasniť rozhodnutie prostredníctvom otázok a odpovedí na webovej stránke L'Equipe. Za zodpovedanie otázok bol zodpovedný Emmanuel Bojan, novinár časopisu.

Proti Messimu bolo podľa Bojana aj zavedenie nových kritérií, pri ktorých sa už nebrala do úvahy minulosť hráča, ani kalendárny rok 2021, ale len výkony v sezóne 2021/22.

„Treba priznať, že Messiho prvá sezóna v Paríži bola veľkým sklamaním z hľadiska vizuálneho dojmu aj štatistík,“ uviedol Bojan.

Ultras Mostar Čítajte viac Štadión ako za socíku, fašistická minulosť. Predstavujeme Zrinjski Mostar

Na druhej strane sa fanúšikovia pýtali, prečo v tridsiatke nechýba Cristiano Ronaldo. „V minulej sezóne sa stal najlepším strelcom histórie v drese národného tímu. V Lige majstrov strieľal rozhodujúce góly,“ vysvetlil Bojan.

Navyše Ronaldo dal celkovo 32 gólov 49 zápasoch vo všetkých súťažiach, čo nie je ani zďaleka toľko, ako dával v Reale Madrid či Juventuse Turín. „Je to ale dosť na to, aby sa dostal medzi najlepších 30,“ dodal novinár France Footballu.

Messi vs. Ronaldo? Futbalové osobnosti rozhodli Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Alex Ferguson – Cristiano Ronaldo. „Messi je...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi #Zlatá lopta #France Football