Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká premiéra najväčšej arény pre MS. Bola viac prázdna, ako plná

V predvečer spustenia odpočtu 100 dní do začiatku futbalového šampionátu porazilo v miestnom derby mužstvo Al Arabi súpera Al Rayan 2:1.

12.08.2022 17:15
713423922 Foto:
Štadión Lusail počas prvého oficiálneho zápasu medzi mužstvami Al Arabi a Al Rayyan.
debata

Na supermodernom štadióne s kapacitou 80-tisíc miesto bolo na zápase prítomných necelých 20-tisíc priaznivcov. Faktom je, že pri diváckej premiére bola otvorená len obmedzená časť štadióna.

„Atmosféra bola na tomto skvelom štadióne pre majstrovstiev sveta skvelá a som veľmi šťastný, že sme na tomto mieste vyhrali dôležitý zápas,“ povedal podľa Inside World Football tréner Al Arabi Younes Ali.

SR Košice SC Dnipro-1 KFA zápasy memorandum podpis KEX Čítajte viac Košice sú novým domovom Ukrajincov. Budú tam hrať celú jeseň

Ďalším testom s ešte vyšším počtom divákov bude 9. septembra súboj medzi šampiónmi Saudskej Pro LEague a víťazmi egyptskej Premier League.

Štadión umiestnený severne od Dauhy, ktorý pripomína lampáš so zlatou fasádou, bude dejiskom zápasov majstrovstiev sveta v každej fáze turnaja. Tým prvým bude duel skupiny C medzi Argentínou a Saudskou Arábiou 22. novembra.

Ultras Mostar Čítajte viac Štadión ako za socíku, fašistická minulosť. Predstavujeme Zrinjski Mostar

Na Lusail Stadium odštartujú púť šampionátom aj päťnásobní majstri sveta z Brazílie v skupine G proti Srbsku. Obaja juhoamerickí velikáni futbalu si tam zahrajú v skupinovej fáze dvakrát.

Štadión Lusail je jedným z ôsmich katarských dejísk zápasov MS a bude hostiť aj finálové stretnutie 18. decembra. Pozrite si v nasledujúcej galérii aj ďalšie arény pre koncoročný šampionát.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Katar #MS vo futbale 2022 #Lusail Stadium