Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ženský futbal prekoná aj mužský. EURO v Anglicku trhá rekordy

Nedeľné finále futbalových ME žien v Anglicku stanoví nový divácky rekord na európskych šampionátoch, vrátane tých mužských. Na Wembley sa očakáva 87-tisíc divákov.

29.07.2022 16:00
710189355 Foto: ,
Futbalistky domáceho Anglicka sa v nedeľu vo finále pokúsia získať titul majsteriek Európy proti Nemecku.
debata

Doterajším finálovým maximom majstrovstiev Európy bolo 79 115 divákov na mužskom finále v roku 1964 medzi Španielskom a Sovietskym zväzom (2:1), ktorého hostil štadión Santiaga Bernabeua v Madride.

Celé ženské EURO 2022 v Anglicku sa teší ohromnej podpore priaznivcov a už pred finále zdvojnásobilo doterajší rekord na podujatí nežnejšieho pohlavia. Zápasy EURO 2017 v Holandsku videlo spolu 240 055 divákov. No a pred nedeľňajším finále je tohtoročný šampionát už na čísle 487 683 priaz­nivcov.

710495803 Čítajte viac Česi nakladajú Slovákom zo Sparty: Bolo to lajdáctvo, machrovanie

UEFA v tlačovej správe uviedla, že na zápasoch sa zúčastnilo takmer 100-tisíc detí, pričom 47 percent zo všetkých ľudí na tribúnach tvorili ženy. „Desaťtisíce fanúšikov z celej Európy pricestovalo do Anglicka a priniesli veľkolepú atmosféru do deviatich hostiteľských miest,“ uviedla UEFA.

Doteraz najviac ľudí na stretnutí EURO 2022 bolo na zápase domáceho Anglicka proti Rakúsku v skupinovej fáze šampionátu. Na tribúnach štadióna Old Trafford v Manchestri sa tiesnilo 68 871 divákov.

Carlos Tévez, Gheorghe Hagi a Marek Mintál. Čítajte viac Prezývky legendárnych futbalistov. Koho volali Apač, Fantóm či Šrek?

Po prvýkrát v histórii bude súčasťou finále aj predzápasová šou, o ktorú sa postará držiteľka BRIT Award Becky Hillová. „Bude oslavovať ženskú silu a silu úspechu na ihrisku aj mimo neho,“ skonštatovala UEFA.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #EURO 2022 #ME žien vo futbale #Weimbley