Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ultras Fradi si podávajú svojich legionárov. Ponížili ste nás pred Slovákmi

Výhra futbalistov Slovana Bratislava v stredajšom zápase Ligy majstrov nad Ferencvárosom Budapešť poriadne nahnevala maďarských fanúšikov tohto populárneho klubu. Na sociálnych sieťach to aktérom duelu dali poriadne "vyžrať".

22.07.2022 06:16
Ferencváros, fanúšikovia Foto:
Futbaloví fanúšikovia Ferencvárosu Budapešť.
debata (19)

V zostave FTC nastúpil iba jediný domáci hráč, brankár Dénes Dibusz. Zvyšok jedenástky tvorili legionári. Práve to po nečakanej prehre prekážalo fanúšikom. Takíto hráč vraj nemajú maďarské srdce a nikdy nepochopia, čo je to obliekať si dres Ferencvárosu Budapešť, hnevalo sa napríklad na facebookovej stránke klubu.

„Treba si povedať, čo znamená hrať futbal vo Ferencvárosi! Niekto by to by mohol vysvetliť aj Čerčesovovi! Na ihrisku treba bojovať, Za víťazstvo treba aj zomrieť. Bez duše a bez srdca sa to neurobí!“ nechal sa počuť jeden z fanúšikov.

Maďarské médiá o prehre Ferencvárosu so Slovanom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nemzeti Sport: „Ferencváros mal dôvod na...

„Tento Ferencváros už nie je Fradi, ktorý som miloval pred 50 rokmi. Škoda, ale tento maďarský klub sa potápa. Toto je slepá ulička, maďarskému futbalu nič nedáva. Je to obyčajná obchodná spoločnosť na získanie koristi. Banda bezduchých žoldnierov. Tí prichádzajú a odchádzajú a v priebehu pár sekúnd sú zabudnutí. Čo po nich zostane? Nič. Nie sú to nič viac, než cudzinci v zelených dresoch. Hanba, čo sa deje v týchto dňoch s Ferencvárosom,“ pridal sa ďalší.

Väčšina z nich sa nesie v podobnom duchu. Na vine je tréner Čerčesov a hráči, ktorí s Maďarskom nemajú nič spoločné. Len pripomíname, že budapeštianskemu tímu sa v uplynulých rokoch veľmi darilo, prebojoval sa do hlavnej fázy Ligy majstrov i skupiny Európskej ligy. Tiež s legionármi.

Viacerí fanúšikovia dávajú zápas aj do súvislosti s duelom spred 30 rokov. Pripomenuli dokonca aj to, že hráčom v kabíne púšťali video z udalostí v roku 1992 v Bratislave a s hráčmi to „údajne nič neurobilo“.

Momentky zo zápasu Ferencváros - Slovan Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Za každý odohraný dvojzápas v predkolách...

„Mnohí legionári po dvojminútovom videu nepocítili, čo tento zápas znamená pre fanúšikov Ferencvárosu. Nerozumejú ani piesňam ani textu, chýba im Fradi srdce. Namiesto toho sú len peniaze. Bohužiaľ,“ vyznala sa fanúšička Dia Göbová.

„Zahraniční futbalisti ponížili Ferencváros a maďarský národ pred Slovákmi. Mali sme bojovať o erb!“ doplnil ju ďalší priaznivec FTC.

A tak ďalej, a tak ďalej. Po úvodnom zápase sa vlastne len potvrdili slová Attilu Pinteho, bývalého slovenského reprezentanta, ktorý odohral aj dve sezóny za Ferencváros.

Keď sme sa ho pýtali, či fanúšikom Fernecvárosu neprekáža, že v tíme nie sú Maďari, povedal toto:

„Pokiaľ sú výsledky, tak sa to nerieši, keď však neprichádzajú, potom to dokážu dať najavo. Povedia si: Toto by sme predsa uhrali aj s domácimi futbalistami. Ale keďže Ferencváros hral nedávno základnú skupinu Ligy majstrov, všetky takéto reči teraz idú bokom.“

Gábor Kubatov Čítajte viac Majiteľ Fradi reaguje na prehru. Z jeho slov srší obrovská nadutosť
19 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť