Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojkotoval gayov a lesbičky. Doma je vďaka tomu futbalista hrdinom

Futbalista Parížu St. Germain Idrissa Gueye sa dostal na pretras potom, čo počas Svetového dňa proti homofóbii odmietol nastúpiť na zápas v dúhovom drese.

01.07.2022 14:40
Idrissa Gueye. Foto: ,
Idrissa Gueye.
debata (13)

Gueye vynechal ligový duel proti Montpellieru napriek tomu, že naň cestoval s mužstvom. Tréner PSG Mauricio Pochettino po stretnutí uviedol, že jeho absencia nesúvisela so zranením.

Podľa francúzskeho portálu RMC Sport Gueye nehral preto, lebo bojkotoval dúhovú vlajku – symbol komunity LGBT. Počas májového súťaženého víkendu dresy všetkých klubov v Ligue 1 obsahovali dúhovú vlajku.

Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22 poslednou v drese Interu Miláno? Čítajte viac Kluby zvádzajú boj o Škriniara. Ten si dáva v Španielsku do tela

„Rešpektujeme všetko, čo iní robia, ale nenasledujeme ich v ich kultúre. Gueye má totálnu podporu Senegalčanov a Afričanov. Nemá sa za čo ospravedlniť, pre nás je Gueye hrdinom,“ uviedol Bacary Cisse, poradca senegalských futbalistov pre vzťahy s verejnosťou.

L'Équipe aj Le Parisien poukázali na to, že Gueye vynechal rovnaký zápas aj v predchádzajúcej sezóne 2020/21 a v tom čase ako dôvod uviedol problémy so žalúdkom.

DAC Dunajská Streda Trenčín Čítajte viac Slováci padli v susedských derby. Pozrite si výsledky ligistov

Etická rada Francúzskej futbalovej federácie údajne chcela, aby Gueye objasnil, prečo vynechal stretnutie.

Podpory sa mu dostalo aj od hviezdy anglického Crystal Palace Cheikhoua Kouyateho. Ten Gueyeho na Instagrame nazval „skutočným mužom“ a napísal: „Z celého srdca ťa podporujeme".

Najdrahšie prestupy roka v tomto tisícročí Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
2000 Luis Figo - Portugalsko * Cena za hráča:...

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Ligue 1 #dúhový dres #Idrissa Gueye