Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Názor agenta: Škriniar pôjde do Paríža. Tu je dôvod

Je vyrovnávanie sa so špekuláciami časťou procesu, pri ktorom sa z mladíka stáva mentálne odolný hráč?

Môže byť, ale hráč má skôr myslieť na to, ako brániť súpera pri štandardke alebo pracovať na tom, čo mu nejde na tréningu a nie riešiť prestupové špekulácie. Keby mal premýšľať, že ho chce Ajax alebo PSV, tak by sa zbláznil a ťažko sa sústredil na herný progres. Na to sme tu my, lebo futbalový trh je svet veľkého biznisu.

Taliani vo veľkom špekulujú nad tým, že prestup Milana Škriniara z Interu do PSG je v pokročilých fázach. Aký máte z toho pocit?

Talianov považujem v tomto za veľkých profíkov. Nemyslím si, že preháňajú. Sú špecifickí, ale zároveň sú spomedzi popredných líg najväčšími investormi do slovenských hráčov. Taliani nás majú radi, neboja sa dať nám šancu. Príkladov sú v Serie A desiatky, v španielskej La Lige len zopár. Taliani majú futbal na raňajky, obed i večeru. Pre nich je vierou, Španieli ho berú ako zábavu. Taliani zo špekulácií žijú, nepreháňajú to s nimi.

Cristiano Ronaldo, Neymar a Zinedine Zidane. Čítajte viac Čo meno, to pojem. Kto bol jednotkou na trhu v novom tisícročí?

A čo teda Škriniar?

Podľa mňa sa jeho prestup z Interu do PSG zrealizuje. Luis Campos (športový poradca Paríža, pozn.) je špičkový futbalový manažér. Poznáme sa, do Lille si od nás vybral brankára Adama Jakubecha. Zo záchranárskych prác dostal Lille až k titulu. Keď si niečo zaumieni, dosiahne to. Na našom stretnutí sa ma pýtal, či je lepší Róbert Boženík alebo Dávid Strelec… Ak Luis chce Milana, urobí všetko pre to, aby ho získal.

Dáva vám tento transfer zmysel?

Absolútne a veľmi ho Milanovi prajem. Je to skromný chlapec. Zostal normálny aj napriek tomu, čo dokázal a čo vo svete znamená. Prajem mu, aby si zahral za jeden z najväčších klubov súčasnosti po boku Lionela Messiho, Neymara či Kyliana Mbappého. Nie sú tam náhodou.

Chcú vyhrať Ligu majstrov…

To je ich jediný cieľ už niekoľko rokov. Ukazuje sa, aké je to náročné. Pre Škriniara i slovenský futbal je to skvelá správa.

Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22... Foto: Christian Santi / Alamy / Alamy / Profimedia
Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22 poslednou v drese Interu Miláno? Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22 poslednou v drese Interu Miláno?

A čo načasovanie? Škriniarovi sa o rok končí zmluva, takže Inter ho musí predať, ak chce čosi zarobiť.

Nechcem špekulovať, ale Milan ide urobiť krok z vynikajúceho klubu do úplne špičkového. Je vo výbornej forme a správnom futbalovom veku. V Interi získal titul, pohár i superpohár, zanechal tam stopu. Nastal správny čas na odchod.

Pomôže takýto prestup zvýšiť kredit slovenského futbalu v európskom meradle?

Je vyšší, ako si Slováci myslia. Najlepšie to potvrdzovali či potvrdzujú Marek Hamšík, Martin Škrtel, Róbert Vittek, Marek Mintál, Milan Škriniar či Stano Lobotka. Oni majú najväčšie zásluhy na tom, že si kluby vybrali Slovákov. Na druhej strane – a to platí aj pre iné športy – nie je to práca systému, ale skôr pár akadémií a skvelých talentov. Máme dvoch hráčov svetovej úrovne, kedysi sme ich mali sedem.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #Branislav Jašurek