Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chce zastaviť vojnu. Hviezda Manchestru City zháňa peniaze na drony

Obranca anglického Manchestru City Oleksandr Zinčenko patrí od začiatku konfliktu na Ukrajine medzi najaktívnejších odporcov činov ruského prezidenta Vladimíra Putina.

23.06.2022 19:40
Oleksandr Zinčenko Foto:
Oleksandr Zinčenko.
debata (3)

„Každý Ukrajinec má jediný sen – chce zastaviť vojnu,“ vyhlásil ľavý obranca anglického Manchestru City Oleksandr Zinčenko pred barážovým duelom o MS v Katare na pôde Škótska.

Teraz chce prispieť k boju proti Rusku prostredníctvom výzvy na Instagrame. V nej vyzýva na získanie peňazí na nákup troch bezpilotných lietadiel Bajraktar.

Hodnota každého takého lietadla sa pohybuje na úrovni piatich miliónov dolárov. Futbalista verí, že sa peniaze podarí čo najrýchlejšie vyzbierať.

„Požadovaná suma je 500 miliónov ukrajinských hrivien za jeden týždeň. Nenechajte sa vystrašiť veľkými číslami, spomeňte si na Litovčanov – tým stačili na jeden tri dni,“ uviedol vo videu Zinčenko.

Od začiatku ruskej invázie do svojej krajiny je tento futbalista aktívny v podpore a pomoci svojej vlasti, prostredníctvom správ, výziev a predovšetkým takýmito konkrétnymi akciami zameranými na zlepšenie postavenia Ukrajiny v boji s Rusmi.

Najväčšie prestupové prepadáky histórie Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
15. Aaron Wan-Bissaka * Dátum prestupu:...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #vojna na Ukrajine #Oleksandr Zinčenko