Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sága okolo smrti Maradonu pokračuje. Obžalovali ôsmich ľudí

Po smrti argentínskej futbalovej legendy Diega Maradonu sa bude osem zdravotníkov zodpovedať pred súdom za údajnú nedbanlivosť.

22.06.2022 22:41
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona v máji 1987 po zisku titulu s Neapolom.
debata

Proces by sa mal začať koncom roka 2023 a medzi obžalovanými sú aj jeho osobný lekár Leopoldo Luque i jeho psychiatrička Agustina Cosachová. Všetci ôsmi obvinenia z pochybenia v zdravotnej starostlivosti o Maradonu odmietli.

Podľa vyšetrovateľov spravili obvinení viacero chýb, ktoré vyústili do Maradonovho úmrtia. Údajne ho nechali „napospas osudu“ počas domácej hospitalizácie.

škriniar inter Čítajte viac Balí Škriniar kufre? Inter už za neho našiel náhradu

Prokurátori žiadali, aby Luqueho, Cosachovú, psychológa Carlosa Diaza, lekársku koordinátorku Nancy Forliniovú a štyroch ďalších vrátane zdravotných sestier podrobili vyšetrovaniu. Tvrdia, že zlé vedenie tímu priviedlo futbalovú legendu do „situácie bezmocnosti“.

Údajne boli „protagonisti bezprecedentnej, totálne nedostatočnej a bezohľadnej domácej hospitalizácie a zodpovední za sériu improvizácií, manažérskych zlyhaní a nedostatkov“.

Bývalý futbalový velikán Diego Armando Maradona zomrel 25. novembra 2020 vo veku 60 rokov.

Niekoľko týždňov pred smrťou podstúpil operáciu krvnej zrazeniny na mozgu, po ktorej nastúpil do domáceho liečenia. V prípade dokázania viny hrozí obžalovaným trest odňatia slobody na 25 rokov.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...
debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #futbal #Diego Maradona