Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Možno ma zatknú alebo zabijú, ale... Exkapitán Rusov odsúdil agresiu na Ukrajine

Bývalý ruský futbalový reprezentant Igor Denisov sa obáva, že jeho postoj voči invázii Moskvy na susednú Ukrajinu, nariadenú ruským prezidentom Vladimirom Putinom, môže mať pre neho fatálne následky.

16.06.2022 17:09
Igor Denisov Foto: ,
Rus Igor Denisov (vpravo) v súboji s Adamom Nemcom v prípravnom zápase proti Slovensku v roku 2014.
debata (28)

Ako referuje web denníka Marca, bojí sa, že by ho mohli uväzniť alebo dokonca zlikvidovať.

Niekdajší dlhoročný kapitán Zenitu Petrohrad, kde bol spoluhráčom slovenských legionárov Kamila Čontofalského, Martina Škrtela a Tomáša Hubočana, je zatiaľ najpoprednejší predstaviteľ ruského športu, ktorý verejne odsúdil vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine.

Serhij Stachovskij Čítajte aj Ukrajinský tenista v Bratislave. Ak zbadám Rusa, nebudem váhať

„Tieto udalosti sú katastrofa. Úplná hrôza,“ povedal 38-ročný Denisov v rozhovore pre youtubový kanál Nobel.

„Neviem, možno ma po týchto slovách zatknú alebo zabijú, ale hovorím o veciach tak, ako sú,“ dodal kedysi výborný defenzívny záložník, ktorý okrem Zenitu hrával za Anži Machačkala a moskovské kluby Dynamo a Lokomotiv. V ruskom reprezentačnom drese sa predstavil 56-krát, nosil v ňom kapitánsku pásku.

Najdrahší futbalisti sveta Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
20. João Félix (Port./Atlético Madrid): 90,8...

Denisov tiež prezradil, že osobne napísal Putinovi, aby zastavil vojnu. „Napísal som mu, že som ochotný pred ním pokľaknúť, len aby sa to násilie skončilo.“

Podľa ruskej legislatívy hrozí každému, kto šíri „falošné správy“ alebo sa zapája do akejkoľvek činnosti diskreditujúcej vojenské počínanie Ruska na Ukrajine, trest odňatia slobody až na 15 rokov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
28 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Denisov #vojna na Ukrajine