Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Orbán bol po rokoch v maďarskej šatni. Tréner pichol do osieho hniezda

Pri veľkolepom triumfe futbalistov Maďarska v Anglicku v utorňajšom zápase Ligy národov nechýbal ani maďarský premiér Viktor Orbán.

15.06.2022 11:52
Anglicko Maďarsko LN futbal 4. kolo Foto: ,
Maďarský premiér Viktor Orbán (uprostred) pred zápasom Anglicko - Maďarsko vo Wolverhamptone.
debata (1)

Po debakli 4:0 gratuloval svojim krajanom priamo v šatni štadióna vo Wolverhamptone.

„Do šatne tímu chodím veľmi zriedkavo, naposledy to bolo pred dobrými desiatimi rokmi po našej prehre 3:5 s Holandskom,“ povedal Orbán pre Nemzeti Sport.

Maďarsko Čítajte aj Viete, čo ste! Angličania vypískali hymnu Maďarom, tí reagovali jasne

„Teraz som na žiadosť kapitána tímu Ádáma Szalaia osobne zablahoželal členom národného tímu. Atmosféra v maďarskej šatni bola neopísateľná. Otázkou je, čo budeme robiť do konca života,“ glosoval na margo veľkého skalpu úradujúcich vicemajstrov Európy.

Ako pripomína denník, Orbán je zakladateľ Puskásovej Akadémie vo Felcsúte, ktorej sa pravidelne venuje. Podľa portálu mfor.hu do nej od roku 2011 natieklo viac ako 99 miliárd forintov (vyše 248 miliónov eur).

Kapitán Anglicka akoby neveril vlastným očiam, čo sa to proti Maďarsku stalo. Čítajte aj Víťazstvo storočia. Štipnite nás. Šach-mat. Maďari oslavujú

Predseda maďarskej vlády môže byť hrdý najmä na góly Rolanda Sallaia a Zsolta Nagya, ktorí v nej začínali (druhý menovaný dres Puskás Akadémia FC stále oblieka).

„Sallai strelil Angličanom v Anglicku dva góly rovnako ako Ferenc Puskás pri víťazstve 6:3,“ pripomenul Nemzeti Sport kúsok futbalovej legendy v novembri 1953, keď slávny „Aranycsapat“ uspel vo Wembley. Maďarsko sa vtedy stalo prvou krajinou, ktorá v slávnom stánku zdolala domácich hráčov.

Puskás priviedol Maďarov aj k vysokému víťazstvu nad Angličanmi v Budapešti 7:1 o vyše polroka neskôr.

maďarsko Čítajte aj Ponížený gigant. Maďari senzačne rozstrieľali Anglicko

Tréner maďarských reprezentantov Marco Rossi, ktorý viedol aj Dunajskú Stredu, po zápase vtipkoval.

„Dúfam, že dnešný večer poskytol dobrý základ na to, že keď zomriem – verím, že to bude čím neskôr – bude na maďarských štadiónoch na moju počesť minúta ticha,“ citujú Taliana maďarské médiá.

Tým neunikol ani popis na facebooku kormidelníka: „It’s coming Hun!” Narážal na priam zľudovený slogan „It’s coming home“ (Vracia sa domov) z pesničky kapely Lightning Seeds z roku 1996, keď kolíska futbalu hostila ME.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Orbán #maďarskí futbalisti #anglickí futbalisti