Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viete, čo ste! Angličania vypískali hymnu Maďarom, tí reagovali jasne

Na nevrlé prijatie zo strany publika vo Wolverhamptone prišla štvorgólová odpoveď na ihrisku.

15.06.2022 07:37
Maďarsko Foto: ,
Futbalisti Maďarska spievajú hymnu pred zápasom s Anglickom vo Wolverhamptone.
debata (110)

Ako sme informovali, maďarskí futbalisti po domácom triumfe v Lige národov (1:0) šokujúco zdolali Anglicko aj na jeho pôde 4:0.

Viaceré maďarské médiá už počas stretnutia písali o pískaní a bučaní časti anglických fanúšikov počas hymny hostí. K spomínaným prejavom pridali priaznivci Albiónu aj skandovanie so slovami: „Viete, čo ste, rasistickí bastardi.“

Kapitán Anglicka akoby neveril vlastným očiam, čo sa to proti Maďarsku stalo. Čítajte aj Víťazstvo storočia. Štipnite nás. Šach-mat. Maďari oslavujú

Týmito odkazmi sa vrátili k incidentom vo vzájomných dueloch z posledných mesiacov.

V kvalifikácii MS sa v Budapešti pískalo pri pokľaknutí hostí pred výkopom duelu, ktorý sa skončil triumfom Angličanov 4:0 a britské médiá písali o nepriateľskej atmosfére.

Maďari za rasistické pokriky a homofóbne transparenty odohrali dva domáce duely za zatvorenými bránami.

Tréner Marco Rossi a jeho zverenci žiadali priaznivcov, aby sa vyhýbali útočnému správaniu a podobným prejavom, pretože tým poškodzujú národný tím.

maďarsko Čítajte aj Ponížený gigant. Maďari senzačne rozstrieľali Anglicko

Duel v maďarskej metropole 4. júna mohli sledovať z tribún Puskásovej arény len deti. Napriek tomu sa pri kľačaní Angličanov ozval aj piskot.

Tentoraz sa sektor hosťujúcich fanúšikov pri protirasistickom geste prejavov zdržal, rovnako zostal ticho pri domácej hymne.

Ocenil to aj kapitán maďarskej reprezentácie Ádám Szalai. „Naše publikum sa počas hymny nedalo vyprovokovať, tieto veci neriešilo a sústreďovalo sa len na nás,“ povedal skúsený 35-ročný útočník FC Bazilej pred kamerami M4.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

110 debata chyba
Viac na túto tému: #maďarskí futbalisti #anglickí futbalisti